Crevni paraziti - posledice

copyright
Copyright: healthxchange.com.sg
Pročitano: 2258 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(0 glasova)

Crevni paraziti barem deo svog životnog ciklusa provedu u ljudskom crevu. Uobičajeni obuhvataju razne vrste glista i crva. Možete se inficirati ukoliko putujete u područja u kojima su sanitarni uslovi izrazito loši ili jedete hranu koja nije pravilno pripremljena. U nekim slučajevima, mogu se preneti i seksualnim putem. Postoje dva najčešća parazita koja mogu da žive unutar ljudskog tela godinama, bez bilo kakvih simptoma. Biljke koje ubijaju ove parazite su snažne i trebalo bi ih koristiti oprezno.

Simptomi su slični kao i kod osoba koje pate od upale pluća ili astme. Otežano disanje, katak dah, kašalj i šištanje takođe mogu biti prisutni. Crvi mogu da provedu šest do deset dana u plućima dok ih iskašljete, pa zatim progutate i pošaljete u creva gde žive ostatak svog životnog ciklusa.

Grčevi u stomaku ili bol se javljaju kod blagih crevnih infekcija. Mnoge larve crva žive u tankom crevu dok ne umru. Dijareja i krvarenje su uobičajeni simptomi, kao i stalna mučnina i povraćanje.

Ukoliko su u pitanju gliste, javlja se svrab oko analnog otvora usled toga što ženka polaže jaja. Umor i gubitak težine su česte posledice. Crvi mogu biti vidljivi u stolici, ili izlaze kroz nos ili usta. Mogu izazvati blokadu u crevima koja izaziva jak bol, poremećaj sna i povraćanje.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava