Uticaj morske vode i soli na zdravlje

copyright
Copyright: blog.edoapp.it
Pročitano: 1239 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(0 glasova)

Bez obzira na to da li morsku vodu koristite za regulisanje digestivnog trakta ili se kupate u njoj, ona može imati veliki bro prednosti. Kupanje u morskoj soli je bila uobičajena praksa kroz istoriju. Nerafinirana morska so sadrži vitamine, minerale i brojne mikroorganizme koji mogu da oslobađaju korisne bakterije i tako utiču na hormonalnu ravnotežu. Brojni istraživači pokušali da dokažu da kupanje u morskoj soli utiče na mir, nivo energije i celokupno psihičko zdravlje pospešujući samokontrolu i bolji san.

Zbog mikroorganizama koji se često nalaze u nerafiniranoj morskoj soli, kupanje može poboljšati cirkulaciju i povećati protok hranljivih materija u koži. Morsku so možete koristiti i kao piling, nanoseći je pre upotrebe mleka za telo. Na taj način, opustićete bolne mišiće.

Morsku so možete koristiti i kao laksativ, uz pomoć nje možete regulisati probleme sa disanjem, ukloniti toksine iz tela... U čašu mlake vode dodajte kašičicu morske soli i popijte na prazan stomak kako bi stimulisali bolji rad creva. Možete dodati limun kako bi ublažili oštar ukus.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava