Čokoladne poslastice kao slatki greh

Pročitano: 1321 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Sigurno ste mnogo puta čuli, da kada klinci pitaju „šta je to ljubav“, da im roditelji objasne da je to nešto – slatko kao čokolada. Oni, dok to izgovaraju, nisu ni svesni koliko su blizu istini jer – čokolada je zaista veoma moćan afrodizijak. A kako to i šta čokolada „radi“ našem telu, otkrićemo u nastavku.

Serotonin je hormon sreće, a endorfin izaziva energiju. Kada grickamo čokoladu, u organizmu se luče upravo dva spomenuta hormona, a ono što će vas svakako iznenaditi je sledeće: prilikom orgazma ili dok smo zaljubljeni, iz našeg mozga se oslobađa feniletilamin; kao opijat, služi anandamid. I pogodite – oba se nalaze u kakaou!

Dakle, ako želite da zavedete devojku koja vam stalno govori NE, predložite joj da zajedno konzumirate čokoladu. Ili, još bolje – poručite čokoladnu mini tortu! Za to vreme, puls će se malo ubrzati, pritisak će blago skočiti, a biće prisutna i lagana euforija... Vama na ruku takođe ide i to što su žene dosta osetljivije na serotonin i feniletilamin nego muškarci. Očigledno, uz pomoć čokolade i slatkiša u kojima ona dominira, lakše će jači pol zavesti slabiji, nego obratno, ali u životu se nikad ne zna...

Naš predlog je da ne prepuste sve „u ruke čokoladnih poslastica“, već da pridodate uz to flašu starog, skupocenog vina, kao i buket vatreno crvenih ruža uz prikladnu poruku... E, ta kombinacija već otapa i otključava i najtvrđa ženska srca...

Kada je o zavođenju muškaraca reč... pa, može se reći da lepši pol poseduje mnogo veći izbor ljubavnog artiljerijskog oružja da ulovi svoj plen, a da će čokoladni slatkiši biti samo dodatni pomagač. ????

Elem, da bismo potkrepili našu priču i naučno dokazanim činjenicama i istraživanjima, reći ćemo da su u Milanu, italijanski urolozi radili ispitivanje, u kome je učešće uzelo 163 ženske osobe. Jedne su redovno konzumirale čokoladu, a druge nisu. Rezultati su pokazali da devojke i žene koje kontinuirano grickaju ovu crnu poslasticu, imaju višak energije, da im je raspoloženje bolje i veći im je libido, tj. seksualna želja.

Zbog svega toga, slobodno možemo čokoladu i slatkiše spravljene od iste, da prozovemo “slatkim grehom“. Jer, čokolada jeste slatka, ali sladak je i greh, zar ne? ???? Šalu na stranu, sve što se koristi u umerenim količinama, može samo da ima dobrobiti za opšte stanje ljudskog organizma.

Primera radi, čokolada je korisna i za kardiovaskularni sistem. Flavonoid, koji se nalazi u kakaou i čokoladi, ima kardiozaštitni potencijal, kažu eksperimentalna istraživanja. Sa druge strane, razne epidemiološke analize tvrde da je konzumiranje ovih namirnica povezano sa smanjivanjem rizika od oboljevanja srca i krvnih sudova.

Autor texta: Prodaja Kolaca Novi Sad

Na kraju, ne preostaje vam ništa drugo, ako već vodite računa o zdravlju i svom emotivnom i seksualnom životu, nego da se prepustite uživanju u čokoladnim kolačima i tortama – jer, ne može da škodi, a ko zna šta sve lepo može da se dogodi! ????

 

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava