Nisu sva vina idealna za čuvanje, a ukoliko ovo piće dođe u kontakt sa toplotom ili vazduhom nakon flaširanja, ne bi ga trebalo konzumirati. U narednih nekoliko redova saznaćete najsigurnije…
25251
Sve ćelije sadrže hiljade enzima koji omogućavaju normalan rad i razvoj ćelija. Mehanizam koji izaziva braon boju kod sečenih jabuka ima veze sa polifeon oksidazom i to tako što dolazi…
2106
Niste li već čuli da glavne face u kuhinji više nisu kuvari, već poslastičari? Ako jeste, sjajno, a ako ne, sada ćemo vam pokazati zašto. Spremite se da zaplovimo u…
1988
Lubenica se sastoji od 92% vode. Demosten je jednom pogođen lubenicom u glavu, dok je kazivao jednu od svojih popularnih filipika. On se zahvalio na poklonu, stavio je na glavu…
4013
Kečap – reč koja nas asocira samo na jednu biljku – paradajz. Međutim, da li je to zaista slučaj? Pre samo pedesetak godina, ova reč koristila se da opiše mnoštvo…
3547
Od samog pomena pržene slaninice većini nas pođe voda na usta. Ukus te namirnice se ne može opisati, ali ono što je možda još bolje u vezi sa njom je…
2110
Strana 51 od 55