Skora studija sprovedena u Japanu otkrila je da su muškarci koji su jeli proteina životinjskog porekla pokazali najmanje pogoršanja u fizičkim i kognitivnim funkcijama, u poređenju sa onima koji su…
Iako je veoma slična pšenici, spelta ima reputaciju zdravijeg izbora. Neki ljudi smatraju i da ima bolji ukus, mekši i više orašast od obične pšenice. I, za razliku od pirinčanog,…
Puter od susama je sjajan izbor ako želite da probate nešto novo. Ima dosta hranljivih materija, ukusan je i zabavan je način da malo modifikujete svoje navike. Takođe, dobar je…
Dok je kelj dobio sjajnu reputaciju kao veoma zdrava hrana, vreme je da svoje mesto na pozornici podeli sa maslačkom. Jedna šolja sirovog maslačka sadrži 112% preporučenog dnevnog unosa vitamina…
U mnogim kulturama iznutrice smatraju delikatesom, dok se mnogi ljudi naježe od samog pomena unutrašnjih organa kao izvora hrane. Npr. u Škotskoj ćete lako naći hagis, slani puding napravljen od,…
Postoji koncenzus među nutricionistima da bismo svi trebali da jedemo manje mesa i više ribe. Za većinu ljudi to znači više tune, lososa ili sl. Međutim, sa tom ribom postoji…