Jeste li ikada razmišljali o tome kako procenjujemo hranu na osnovu teksture? Razmislite - jabuka, celer, šargarepa su obično hrskavi i sveži, dok su npr. kolači mekani i kremasti. Nedavna…
1653
Prošlog meseca u Njujork Tajmsu izašao je foto esej sa temom "Šta doručkuju deca širom sveta?" Fotografije na kojima se nalaze, između ostalih, dvogodišnja devojčica iz Tokija, dva četvorogodišnjaka iz…
2664
Ako volite ukus piva, ali ne možete sebi da dozvolite da po ceo dan budete supijani, biće vam drago da čujete da jedna italijanska kompanija napravila bezalkoholni namaz koji sadrži…
1795
Vaša čula su vam to verovatno već saopštila, ali sad je naučno i dokazano da je mocarela najbolji sir za picu. Međutim, znate li zašto je to slučaj? Istraživači na…
5562
Smokva je poznata i pod imenom "voće bogova", a u staroj Grčkoj je označavala prosperitet. Pronađeni su fosilni ostaci koji pokazuju da smokva postoji već više od 9000 godina. Tri…
3418
Praznici samo što nisu, vreme je za kolačiće i razne druge đakonije, ali šta raditi ako ste osetljivi na gluten? Bez brige, u ovom tekstu saznaćete šta možete koristiti kao…
3747
Strana 38 od 56