Znate sigurno da je zima stigla kada izađete na ulicu, a tamo vas dočeka zamamni miris pečenog kestenja. Pečeni kesten je sjajna grickalica, a zbog teksture može se koristiti i…
1781
Prošli su dani neobuzdanog uživanja u ovom slatkišu. Svet se trenutno nalazi u eri kada na godišnjem nivou konzumiramo više čokolade nego što plantaže kakaa mogu da proizvodu. Prema Vašington…
1699
Koliko često u restoranu imate prilike da posmatrate kuvare na delu? U restoranima gde se sprema suši, rutinska je praksa da kuvari budu izloženi pogledima celog restorana, ali u većini…
1351
U slučaju da niste čuli za ovo voće, a verovatno niste, zove se crni sapot. Pripada istoj porodici kao i japanska jabuka, a često je poznato i pod imenom "voće…
2548
Jeste li ikada razmišljali o tome kako procenjujemo hranu na osnovu teksture? Razmislite - jabuka, celer, šargarepa su obično hrskavi i sveži, dok su npr. kolači mekani i kremasti. Nedavna…
1764
Vaša čula su vam to verovatno već saopštila, ali sad je naučno i dokazano da je mocarela najbolji sir za picu. Međutim, znate li zašto je to slučaj? Istraživači na…
6094
Strana 38 od 57