U mnogim kulturama iznutrice smatraju delikatesom, dok se mnogi ljudi naježe od samog pomena unutrašnjih organa kao izvora hrane. Npr. u Škotskoj ćete lako naći hagis, slani puding napravljen od,…
Postoji koncenzus među nutricionistima da bismo svi trebali da jedemo manje mesa i više ribe. Za većinu ljudi to znači više tune, lososa ili sl. Međutim, sa tom ribom postoji…
Jedan od najboljih delova leta je ledeni milkšejk. Naravno, to podrazumeva milkšejk koji sami napravite, jer su oni u restoranima brze hrane toliko nezdravi da teško da ćete poželeti time…
Prema istraživanjima tržišta, žene u proseku konzumiraju 3 grickalice više nedeljno od muškaraca. Ista studija je otkrila i još nekolicinu zanimljivih stvari: Žene češće nego muškarci paze na nutritivne vrednosti…
Mediteranska ishrana važi za jednu od najzdravijih na svetu. Otkad je Njujork Tajms objavio studije koje pokazuju da je ovaj tip ishrane bolji za srce od ishrane bez masti, mediji…
Ovaj sir se počeo proizvoditi u južnoj Italiji, od bivoljeg mleka. Ime mocarela potiče od italijanske reči "mozzare" što znači "seći". Mocarela se proizvodi tako što se masa slična surutki…