Celijakija ili glutenska enteropatija je hronična bolest sistema za varenje koju karakteriše trajna nesposobnost organizma da razgrađuje gluten iz hrane u tankom crevu. Celijakija pripada grupi autoimunih gastroenteroloških bolesti i…
Opšte je poznato da su aditivi koji se koriste u industrijski obrađenoj hrani štetni po organizam, nemaju nikakve nutritivne vrednosti a opet, uzrokuju gojaznost i dijabetes. No, neki od aditiva…
Paleo dijeta u poslednje vreme sve više okupira pažnju javnosti. Osmislio ju je profesor Loren Kodejn i bazira se na navikama u ishrani koje su imali naši preci iz perioda…
Grašak spada u mahunarke i sadrži dosta lekovitih sastojaka. Zbog toga je uvek dobrodošla u ishrani a može se pripremati na razne načine. U proleće veoma rano stiže na našu…
Zeleno povrće - Važno je zbog izvora vitamina B6 i B12 koji podstiču proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i transportuju kiseonik kao i brojne hranljive materije. Boja kose zavisi i od…
Svima nam se desilo da u određenom periodu malo preteramo sa masnom hranom i slatkišima, još ako su tu i slave, praznici, posao zbog koga se slabo krećemo, stres, eto…