Jiro Dreams of Sushi

copyright
Copyright: amazon.com
Pročitano: 3363 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(3 glasova)

Jiro Dreams of Sushi" ili kako bismo mogli da prevedemo "Jiro sanja o sušiju" je američki dokumentarac baziran na istinitoj priči iz 2011. godine koji na ambijentalan, pomalo sanjarski način opisuje život majstora japanskog specijaliteta sušija, Jiro Onoa.

Radnja ovog filma, režiranog od strane Davida Gelba, odigrava se u srcu Tokija u renomiranom restoranu "Sukijabaši Jiro" od tri Mišelin zvezde, gde ovaj osamdesetpetogodišnji kuvar pokušava da usavrši umetnost pravljenja savršenog jela od sušija, ali ujedno vodi i unutrašnju borbu sa dvojicom sinova čiji je cilj da prestignu i prevaziđu očevo znanje i spretnost u vođenju restorana. Naime, dok je mlađi sin otvorio sopstveni restoran koji kopira recepte i stil očevog legendarnog restorana, stariji sin ostaje da radi u "Sukijabašiju" nadajući se da će jednog dana preuzeti očev posao.

Film je dobitnik mnogih nagrada filmskih festivala i mnogi ga smatraju jednim od najboljih filmova koji prikazuju umetnost pravljenja istočnoazijskih jela, a ambijentalnost i lepotu filma dodatno ulepšava muzika koja ga prati, a koju je komponovao čuveni pijanista Filip Glas.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: David Gelb
  • Trajanje: 81 minut
  • IMDB ocena: 7,9

Video

Prethodni film
What's on Your Plate?
Sledeći film
Food Stamped
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava