Letnji kiseli krastavci

Ovako pripremljeni krastavci imaju jedinstveni ukus a jako su fini. Treba da budu čvrsti i hrskavi, ako su omekšale, onda nešto nije valjalo.

Pročitano: 13609 puta
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Sastojci

2 kg srednjih krastavaca

4 s. kašike soli

1-2 parče starog hleba

sveža mirođija

Priprema

Očistiti krastavce, krajeve odseći, unakrst zaseći sa obe strane, ali tako da ostanu cele. Poređati krastavce u teglu - uspravno, tesno. Između njih utisnuti 3-4 grančice mirođije. dodati so i preliti hladnom vodom. Na vrh staviti 1-2 parče starog hleba, poklopiti tanjirićem i staviti u hladovinu, ali tamo gde bude i malo sunca tokom dana. Voda će se zamutiti ali to je normalno. Krastavci su gotovi kada izgube boju za 4-5 dana zavisi od toplote. Kada su gotovi, izvaditi hleb i mirođiju i baciti. Krastavce oprati u vodi, premestiti ih u plastičnu kutiju sa poklopcem. Preko gaze ocediti tečnost i preliti krastavce. Poklopljeno držati u frižideru. Mogu stajati oko 2 nedelje, a za to vreme se već može napraviti druga tura.

Napisano: 
Prethodni recept
Salata od krastavaca
Sledeći recept
Moja šopska salata
 • 1 ben akiba 4. jun, 2016. 20:00:19
  Kad se napise neki tekst onda si procita, trebalo bi da se procita i isprave greske u tekstu.
  U ovom receptu je gotovo sve razumljivo osim dela u kome se govori da kisele i oprane krastavce treba preliti sa TECNOSI !!!!
  PITANJE: Kojom tecnosti!?!
  Dajte malo ozbiljnosti u posao koji radite jer ovako izgledate bas kao pravi sarlatani koji jedni od drugih prepisuju tekstove u ovom slucaju recepte a nemtte pojma sta zapravo govorite ljudima koji vas citaju.
  2 Marija Maja 16. jul, 2016. 19:38:47
  ban akiba, pa podrazumeva se tečnost u kojoj su se krastvaci kiselili...ako malo uključiš mozak sve će ti biti jasno

  Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
  Prijava