Posni kroasani

Brzo i lako.

copyright
Copyright: Valentina
Pročitano: 203 puta
Kategorija: Hleb, Peciva, Pite...
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

1/2 kocke (20 g) svežeg kvasca

1 kašičica šećera

800 g brašna (+50 g)

1 dl ulja

4 dl tople kisele vode

1 kašičica soli

Za premaz:

150 g omekšalog margarina

Za punjenje:

ajvar ili džem

Priprema

U 2 dl tople kisele vode staviti kašičicu šećera, kašičicu brašna izmrvljen kvasac, promešati i ostaviti da zapeni odnosno da se kvasac aktivira.

U činiju za mešenje staviti brašno, preostalu vodu, ulje, so pa dodati podignuti kvasac i umesiti testo. Najbolje je da se počne sa manjom količinom brašna, u početku mesi varjačom pa onda postepeno doda ostatak brašna dok se ne dobije fino, pomalo masno testo koje se ne lepi za podlogu.

Umešeno testo odmah podeliti na 8 loptica. Podlogu posuti brašnom da se testo ne lepi, pa jednu po jednu lopticu oklagijom razvući u koru veličine desertnog tanjira. Svaku koru premazati sa malo omekšalog margarina i ređati jednu na drugu. Poslednja kora se ne premazuje. Tu poslednju koru blago posuti brašnom pa ih sve zajedno oklagijom razvući u što tanju koru, a onda tu kružnicu iseći na 16 delova (ili na još više, ukoliko volite male kifle).

Možete ih filovati ajvarom, džemom a možete ih ostaviti i prazne. Motati u kiflice i slagati u podmazan pleh ili ga obložiti pek-papirom. Pleh sa poredanim kiflicama prekriti čistom krpom i ostaviti da se malo odmore dok se rerna ne ugreje. Pre pečenja premazati ih uljem.

Peći kifle oko dvadesetak minuta na 180 stepeni C (sa ventilatorom).

Napisao: 
Prethodni recept
Listići sa sirom
Sledeći recept
Štapići sa sirom
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava