Mafini s cukini tikvicama

Za ove mafine sam upotrebila cukini tikvicu iz moje bašte. Njena tamna kora je lepo našarala mafine. Kada su se ispekli nešto mi nisu delovali transparentno ali kada su se ohladili onda su dobili na kvalitetu i kvantitetu. Mekše i ukusnije mafine nisam jela pa čak i sutradan. Za njihovo pravljenje je dovoljno upotrebiti jedan sud i rende i naravno kalup po želji. U mom slučaju sam koristila silikonski kalup za mafine gde je količina bila knap za 12 komada. U toku pečenja se malo tečnost prelila ali to ništa ne smeta jer taj višak posle odstranite nožićem.

copyright
Copyright: Snežana Knežević
Pročitano: 1264 puta
Kategorija: Hleb, Peciva, Pite...
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Sastojci

1 komad tikvice (oko 500 g)

2 komada jaja

1 kašičica sitne morske soli

80 g pšenični griz

100 g projino kukuruzno žuto brašno

50 ml mleka

50 ml maslinovog ulja

2 kašike kisele pavlake 20%

1 kesica prašak za pecivo

300 g sira urda

Priprema

Tikvicu nije potrebno ljuštiti, samo je operite i odstranite peteljku. Izrendajte je na krupno rende. U istu posudu dodajte sve sastojke osim sira. Sve dobro sjedinite kašikom ili špatulom. Na kraju umešajte sir. Silikonski kalup za mafine napunite smesom do kraja. Pre punjena kalup stavite na pleh od rerne ili rešetku. Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom. Peći dok lepo ne porumene.

Izvadite ih iz rerne i sačekajte desetak minuta pa ih preokrenite na tacnu obloženu papirom za pečenje. Kada se potpuno ohlade nožićem uklonite višak testa koje se razlilo.

Mafine poslužite kao obrok ili predjelo uz jogurt ili salatu.

Napisao: 
Prethodni recept
Listići sa sirom
Sledeći recept
Domaći hleb
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava