Novogodišnji medenjaci

Obradujte svoje mališane ovim ukusnim, a i dekorativnim medenjacima. Srećni praznici!

copyright
Copyright: Vesna
Pročitano: 1012 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

Za testo:

120 g svinjske masti

160 g meda

350 g glatkog brašna

100 g šećera u prahu

5 g praška za pecivo

po ukusu začin za medenjake

1 kašičica kakaoa

Za dekoraciju:

1  belance

200 g šećera u prahu

3 kapi limuna

crvena i zelena jestiva boja za kolače

Priprema

U šerpu usuti med, dodati svinjsku mast, staviti šerpu na vatru i otopiti. U dublju posudu usuti brašno, dodati šećer u prahu, prašak za pecivo, začin za medenjake, kakao, otopljenu mast i med i mešati varjačom, pa nastaviti mešanje rukom. Testo uviti u providnu prianjajuću foliju i ostaviti u frižider na 2-3 sata. Nakon toga, testo razviti oklagijim i modlicama različitih oblika vaditi medenjake. Ređati ih u pleh obložen pek-papirom i peći na 180 stepeni C oko 15 minuta.. Gotove medenjake izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se ohlade.

Dekoracija: Mikserom umutiti belance koliko samo da zapeni. Postepeno dodavati šećer u prahu, limun i kratko mutiti mikserom. Bojiti po želji. Ostaviti da se glazura stegne.

Savet: Smesu za dekoraciju sam raspodelila na 3 dela - jedan deo sam ostavila takav kakav jeste (beli), u drugi sam dodala crvenu boju i umutila mikserom a u treći deo sam dodala zelenu boju i umutitla mikserom.

Smese sam raspodelila u kese za zamrzicač, makazana im odsekla vrh i dekorisala medenjake. Vi ih možete dekorisati po sopstvenom izboru. Ovo je moj predlog. Uposlite svoje mališane i zajedno uživajte u pripremi ovih, veoma ukusnih, medenjaka. Prijatno!

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Medeno srce - kolač posni
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava