Sočna torta sa kokosom

Mmmmmm za sve ljubitelje kokosa, sočna torta!

copyright
Copyright: Tatjana Stojanovic
Pročitano: 867 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

Kore:

4 jajeta

20 kašika šećera

26 kašika mleka

26 kašika brašna

2 kašike kakao

2 kesice praška za pecivo

100 g istopljene čokolade

Fil:

1 l mleka

250 g margarina

10 kašika šećera

250 g kokosa

Ostalo:

100 g čokolade

100 g šlaga

Priprema

Penasto umutiti 2 jajeta, postepno dodavajući 10 kašika šećera. Zatim dodati 13 kašika mleka i 50 g istopljene i ohlađene čokolade. Nastaviti još malo mućenje.

Isključiti mikser. Izmešati u jednu posudu 13 kašika brašna, 1 kašiku kakao i 1 prašak za pecivo pa dodati smesi od jaja. Pažljivo pomesati špatulom da se lepo sjedini.

Onda testo sipati u okruglu tepsiju prečnika 28 cm. Staviti da se peče u zagrejanu rernu oko 20 minuta. Proveriti čačkalicom da li je skroz pečeno. Na isti način napraviti jos jednu koru i kada se obe ohlade preseći ih tako da se dobiju četiri kore.

Za fil staviti mleko da se kuva sa šećerom i margarinom isečenim na kocke. Kuvati na tihoj vatri dok se sve lepo sjedini i istopi.

Onda skloniti sa vatre i dodati kokos. Sve lepo izmesati. Fil će biti malo ređi, ali tako treba. Kad se skroz ohladi onda se stegne baš koliko treba.

U dublju šerpu ređati koru po koru, a svaku prelivati vrućim filom. Poslednju koru ne prelivati. Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Najbolje preko noći. Sutra dan prevrnuti tortu na tacnu i izvaditi iz serpe. Preliti je istopljenom čokoladom i ukrasiti šlagom.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava