Najluđi rekordi koji uključuju pivo

copyright
Copyright: thelocal.de
Pročitano: 5444 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Ako ste ikada mislili da je nemoguće popiti litru piva za manje od dve sekunde ili nositi 20 krigli u ruci odjednom, upoznajte se sa ovim super-ljudima i njihovim ludim rekordima koji uključuju pivo:

1. Svetski rekord u ispijanju piva - 1.3 sekunde
Da dobro ste pričitali, Stivenu Petrosinu su bile potrebne samo 1.3 sekunde da popije litru piva i to se desilo još 22. juna davne 1977. godine. Pre njega, rekord je držao britanac Peter Daudesvel i njemu su za ispijanje jedne litre piva trebale "čak" 2.3 sekunde.

2. Rekord u nošenju krigli - 20 odjednom
Australijski menadžer nemačkog porekla, Rajnhard Vurc, prošetao je čak 40 metara sa 20 jednolitarskih krigli u ruci. I to 20 napunjenih krigli! Pre njega, rekord je sa 16 krigli držala nemačka kelnerica Anita Švarc. Nemcima izgleda ova igra baš ide od ruke.

3. Najgorče pivo na svetu- 323 jedinica
Peter Fovler, vlasnik Pitstop pivare, proizveo je pivo koje, sa 323 jedinica gorčine, predstavlja zvanično najgorče pivo na svetu. Zove se "The Hop" i ima i visokih 8% procenata alkohola u sebi. Prethodni rekord je sa "tričavih" 200 jedinica držalo "Devil Dance Triple IPA" pivo.

4. Pivo sa najvećim procentom alkohola - 55%
Škotska pivara BrewDog proizvela je pivo koje sadrži čak 55% procenata alkohola u sebi i nalazi se u flašama koje se dodatno pakuju u preparirane životinje (?!?). Proizvedeno je samo 12 flaša koje se čuvaju u sedam prepariranih lasica, četiri veverice i jednom zecu. Ovu ekstravaganca košta 765 dolara, a ime samog piva je "Kraj istorije" ("The end of History"). Zanimljiv naziv...

5. Svetski rekord u balansiranju flaša piva na glavi - 237 komada
U junu 2010. godine, Džon Evans je oborio svetski rekord u balansiranju pivslih flaši na glavi. On je par sekundi uspešno na glavi izbalansirao 237 flaša, a jedina pomoć mu je bila tanka drvena ploča na kojoj su bile postavljene flaše.

6. Najveća čaša piva na svetu - 2.43 metra
Jedan dablinski pab napunio je crnim ginis pivom čašu koja je čak 2.43 metara visoka. Čaša sama po sebi teži oko 400 kilograma, a dok su vlasnici paba ponosno sipali pivo u svoju tvorevinu, takođe 400 ljudi je sa divljenjem posmatralo ostvarivanje ovog rekorda.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava