Nedeljni horoskop: 15. - 21. januar 2024.

Pročitano: 238 puta
Kategorija: Horoskop
Ocenite horoskop:
(0 glasova)

Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 15. do 21. januara 2024. godine!

Dosta ćete se trošiti i bilo bi dobro da pojačate ishranu namirnicama koje su bogate gvožđem i magnezijumom. Prazne kalorije iz slatkiša, grickalica, šećera i testa samo će negativno uticati na vas.

Posao
Idete istrajno, planski i mirno prema svojim ciljevima. Tokom cele nedelje su mogući izuzetno značajni poslovni kontakti i sastanci – a neki od njih mogu da se vezuju i za poslovna putovanja ili za saradnju sa strancima. Pokrenuće se i neke situacije koje se razvlače još od prvog dela decembra – evidentan je korak napred i to u pravom smeru. Prva polovina sedmice je sa nešto više komplikacija, možda čak i komunikacijskih poteškoća,dok je drugi deo jednostavniji. Finansijski segment je promenljiv.

Ljubav
Obavezama ispunjena nedelja je pred vama – i super je da vam sva poslovna tematika bude cakum pakum i posložena kako treba – ali nemojte da zbog toga partnera gurnete u drugi plan. Ukoliko to uradite – nemojte da se iznenadite ako drago vam biće krene sve u šesnaest u skitnju ili baš nije ažurno u odgovaranju na vaše pozive. Da vas ne bi glava bolela od pitanja „gde je, šta radi, s kim je?“ – ostavite dovoljno prostora u svom prenatrpanom rasporedu za voljenu osobu. Slobodni Ovnovi – osobe sa kojima dolazite u kontakt vas inspirišu na akciju – sledi mnogo zanimljive komunikacije i flerta.

Zdravlje
Meteoropatske tegobe, glavobolja.

Primetili ste da se vaši apetiti pojačavaju i da ne uspevate sebe da obuzdate kada su na stolu vaše omiljene namirnice. Za ovakav vid funkcionisanja postoji tendencija da se nastavlja i dalje.

Posao
Poslovna tematika se odvija dosta dobro – možda nešto nemirnija i sa više kompleksnih i izazovnih situacija u prvom delu sedmice, dok je u drugom baš sve po vašoj meri. Neki Bikovi će biti u mogućnosti da se kroz ozbiljnije poslovne obaveze ili projekte dokažu i samim tim – prošire svoju uticaj na radnom mestu. Ukoliko ste u novom poslovnom okruženju ili su se dogodile promene na radnom mestu – još uvek možete biti pomalo nesigurni, ali vaši rezultati su dobri i nemate razloga za brigu.

Ljubav
U vašim emotivnim relacijama je ovih dana prilično „redovno stanje“ što vam prija samo jednim delom. Možete imati osećaj da ste se pomalo „učlovili“ – potrebna vam je promena i da se nešto dešava što vas pokreće. Ukoliko partner ne pokazuje tendenciju da malo oživite vaš ljubavni život – budite vi inicijator – iznenadite ga, isplanirajte neko zabavno dešavanje za vas dvoje. Slobodni Bikovi – „na meti“ ste suprotnog pola ovih dana – više se „udvarača“ trudi da privuče vašu pažnju. Sve što se dešava za vas je uzbudljivo, zanimljivo i inspirativno – ali i dalje stoji – uživajte i ne donosite konkretne odluke.

Zdravlje
Još uvek ste pomalo „roviti“ i skloni prehladama.

Nervozni ste, pa to prenosite i u svoje navike po pitanju ishrane. Kao da nemate dovoljno vremena da natenane uživate u obroku kod kuće, već ćete uglavnom jesti „usput“ ili na brzinu.

Posao
U sedmici ste koja vam donosi pojačanu odgovornost prema obavezama, potrebu da se dokažete ali i jak elan i motivaciju i za poslovne, ali i za finansijske teme. Ona raštrkanost i nefokusiranost koja vas je pratila u prethodnom periodu nestaje – sada ćete itekako umeti da se organizujete, odredite prioritete i maksimalno im se posvetite. Ako je potrebno da se nešto „ispegla“ – bilo da je u pitanju propust, greška ili pak poljuljani saradnički odnosi – sada je trenutak da se bacite u akciju.

Ljubav
U praktičnim stvarima i dogovorima, u obavezama i moranjima ćete uglavnom funkcionisati bez veće problematike sa partnerom. Gde god se uključe emocije – mira i stabilnosti teško da će biti. Tu ćete da šaltate – od voljenja da sve puca, preko povređenih osećanja, nerealnih očekivanja i neispunjenih obećanja – pa sve do sumnji. Slobodni Blizanci – nešto mi niste baš u potpunosti u svom elementu. To ne znači da neće biti raznoraznih flertujuće – zabavnih – interesantnih dešavanja i kontakata koji su vam simpatični i prijaju vam….ali kao da nešto fali da bi vas baš baš pokrenulo.

Zdravlje
Prehlade, stomačne tegobe. Stariji – meteoropatske tegobe, posebno hroničnim bolesnicima.

Možda tokom ove sedmice nećete stići da baš obratite pažnju da jedete raznovrsno i kvalitetno. Pokušajte da makar doručak, kao najvažniji obrok, bude uvek nešto bogatiji.

Posao
Iako ćete se u ovoj nedelji snalaziti bolje i više držati konce poslovnih dešavanja u svojim rukama – ipak će povremeno biti nekih zbunjujućih situacija, onih oko kojih morate u hodu i brzinski da se snalazite – a verovatno će vam i dešavanja sa ukućanima „upadati“ u poslovne termine. Nasuprot vas su Mars i Merkur, pa ćete verovatno imati osećaj da su saradnici previše zahtevni i izričiti po nekim pitanjima – ali nemojte doživljavati stvari lično – posao je posao i treba da se obavi kako valja i na vreme.

Ljubav
Odnos sa voljenom osobom će biti živ, aktivan, prepun dešavanja. E sad, ne možemo da kažemo da će sve funkcionisati savršeno, biće tu malo manjih ili nešto većih iskakanja iz koloseka – a obično će ta „iskakanja“ kretati od sitnica. No, isto tako – te sitnice će umeti da budu i izuzetno lepe i dobre – mali znaci pažnje, prava reč u pravom trenutku, ispunjeno obećanje itd. Nemojte da vam kao paru sitnice sreću kvare, već neka one budu onaj lepi i slatki začin koji će vam donositi radost. Slobodni – raznorazni likovi/likuše se motaju oko vas. Neki ič ne valjaju, a neki bi možda i zavredili delić vaše pažnje.

Zdravlje
Glavobolje i meteoropatske tegobe. Moguća je i prehlada, viroza.

Uvrstite u ishranu više ribe, rečne ili morske. Potrebno vam je i više vitamina u ishrani, koje ćete pronaći najviše u južnom voću, ali i u domaćim salatama – kiselom kupusu, turšiji, krastavcima.

Posao
Pa, izgleda da je pred vama jedna baš baš zaposlena sedmica, ispunjena dešavanjima od prvog do poslednjeg radnog dana. Bilo bi super kada usput ne bi bilo povremeno nerviranja, tenzije u komunikaciji sa saradnicima – ali to teško da će da se dogodi. Jer, atmosfera na poslu je prilično uzavrela, mnogo toga treba završiti za kratko vreme – pa nije ni čudno što su svi povremeno malo na ivici živaca. Ali, suština je da ćete biti zadovoljni onim što ste uradili. A izgleda će biti i vaši nadređeni.

Ljubav
Sigurna sam da vam neke stvari kod voljene osobe smetaju . I šta sa tim? Više je nego izvesno da postoji mnogo toga kod vas što partneru baš i nije savršeno. Ali vas dvoje tako nesavršenih možete i u ovoj nedelji da uživate – ako stavite fokus na ono što je divno, strasno, zabavno, ispunjavajuće, veselo, poletno, rasterećujuće. A toga ima. Razbijajte dosadnu svakodnevicu uživanjima. Pozitivno iznenadite jedno drugo i izađite iz rutine. Slobodni Lavovi – još uvek je aktuelno vaše vreme zabave, flerta, ljubavi – ako je poželite i otvorite joj vrata. Neko vas baš krajem nedelje može „izuti iz cipela“.

Zdravlje
Dosta stabilno. Povremeno moguće meteoropatske tegobe, vrtoglavice, glavobolje.

Imaćete manje vremena za sebe, pa će obroci biti neuravnoteženi, neki vrlo oskudni, a u drugima možete preterivati, da „nadoknadite“. Čuvajte svoj stomak.

Posao
Merkur u tranzitu kroz znak Jarca ukazuje da se vaša energija promenila – ponovo ste više nego orni i spremni za poslovne borbe....i pobede. Postaćete sigurniji u sebe, aktivniji – spremniji i za rad u timu, ali i za samostalne „akcije“. Vaši potezi su sada dobro odmereni, proračunati – možda biste želeli da se stvari odvijaju brže, ali ste isto tako spremni i da sačekate na rezultate. Pred vama je nedelja dobrih poslovnih dešavanja, pojačane kreativnosti i ideja – a postoje mogućnosti i za poslovno putovanje.

Ljubav
U solidnoj ste energiji, partner takođe – moći ćete da fino funkcionišete, dogovorite se i sprovedete dogovoreno. Razumećete se i moći ćete da zajedničkim snagama pokrenete one teme i pitanja koji su vam kao paru važni. Da se ova nedelja ne bi pretvorila baš samo u varijantu „dogovor kuću gradi“, da ne biste emocije i uživanje ostavili baš potpuno po strani – makar povremeno razmrdajte svakodnevicu nekim lepim dešavanjima, uživanjima, opuštanjima. Potrebno vam je i to. Slobodne Device – period vam je dobar za ljubavna dešavanja, a dobar je i da se pokrenu priče koje mogu biti snažne i trajne.

Zdravlje
Manji problemi sa varenjem.

Kod Vaga se može javiti potreba za začinjenijom, pikantnijom hranom, ali i za obrocima u kojima će biti više mesa i mesnih prerađevina. Više se hidrirajte i ne izbegavajte jela “na kašiku”.

Posao
Poslovno – onako. Ili ste u periodu povećanih obaveza ili je vaša organizacija pa, prilično traljava ovih dana. Malo malo pa nešto smetnete s uma, zaturite ili zaboravite. Umećete vi da se fokusirate i organizujete, ali će vam trebati dosta truda za tako nešto. Uglavnom mi ovih dana funkcionišete „pod moranje“ – ali nemate pravog elana i motivacije za posao. Nemojte neke bitnije odluke donositi a da o njima niste dobro razmislili ili se posavetovali sa onima kojima verujete.

Ljubav
I dalje ste u periodu kada je lično vaša energija više nego dobra – i nemojte dozvoliti da vas bilo ko „mrači“, a pogotovo nemojte vi mračiti sebe. Sigurno je da postoje neke stavke po kojima niste zadovoljni – bilo da je u pitanju odnos sa partnerom, poslovna ili porodična tematika – ali sve je ovo rešivo, a pogotovo je rešivo kada vi unesete dašak radosti i optimizma. Više uživanja a manje glavoboljnih razmišljanja – to je recept za ovu sedmicu. Slobodne Vage – ima itekako zanimljivih dešavanja – flertujte i igrajte se, uživajte. Ne zatrčavajte se u tajne veze, nije to za vas.

Zdravlje
Meteoropatske tegobe. Budite oprezniji u saobraćaju.

I dalje ste u periodu kada ste pomalo „alavi“ kada je hrana u pitanju – a posle se nervirate zato što ste preterali. Trenutno vam više odgovara kuvana hrana, a mesne đakonije i slatkiše preskačite.

Posao
Pred vama je izuzetno aktivan poslovni period. Budite efikasni, skoncentrisani, odgovorni i posvećeni onome što radite. Vaše polje aktivnosti, kontakata, dogovora, komunikacije i ideja je pod stelijumom planeta – što ukazuje da sada jeste trenutak za vašu maksimalnu angažovanost. Ubedljivi ste i umećete da privolite sagovornika na svoju stranu – pa je ovo odlično vreme za kvalitetne dogovore i početke saradnji koje će biti plodonosne i trajne. Sa novcem još uvek ne baratate pažljivo, ne troškarite.

Ljubav
Suštinski, verovatno je u vašim emotivnim relacijama sve na svom mestu. E sad, druga je stvar što vi to možda ne doživljavate tako. Možda biste vi voleli da sve funkcioniše baš onako kako ste vi to zamislili ili kako vi smatrate da treba. Ok, možda je voljena osoba malo ovih dana na svoju ruku, možda je previše opuštena ili neozbiljna – ali ničeg strašnog nema u tome. Ljubav ne mora da bude po „pravilima službe“. Više se opustite i uživajte, manje zavodite strogoću. Slobodni – ako ste se baš „nameračili“ na nekog – nema razloga da odugovlačite i čekate. Sada je trenutak da osvojite osobu koju želite.

Zdravlje
Budite oprezniji u saobraćaju. Moguće su i povrede. Blage prehlade.

Nećete biti probirljivi, sve što se iznese pred vas biće vam slatko i ukusno i sa zadovoljstvom ćete „očistiti“ tanjir. Najviše će vam odgovarati svaka kombinacija sa mesom, ali i mlečni proizvodi.

Posao
Nedelja za značajna poslovna dešavanja. Mnogo ste fokusiraniji i organizovaniji ovih dana, jasno sagledavate sve situacije i imaćete i dobru komunikaciju sa saradnicima. Ukoliko tražite posao ili pokušavate da napravite neki novi poslovni dil ili saradnju – itekako možete ostaviti utisak na sagovornika. Što se tekućih obaveza tiče – završavaćete ih tačno i na vreme, jer vam je pažnja i odgovornost pojačana. Značajni novi počeci, dobri rezultati . I po pitanju finansija – stabilnije.

Ljubav
Partner i vi funkcionišete na prilično sličnim talasnim dužinama u ovoj sedmici. Dobar je momenat da se dogovarate oko važnih pitanja i tema, da rešavate eventualne problematične situacije iz prethodnog perioda ili da pravite zajedničke planove. Dogovori i komunikacija će teći lako i kroz razumevanje. No, kao što ovaj praktični deo sada funkcioniše – isto tako može funkcionisati i onaj ljubavni i strasni. Oboje možete biti inicijatori za lepa dešavanja ovih dana. Slobodni Strelčevi – u dobroj ste energiji, raspoloženi i pozitivni. Suprotni pol se uskomešao oko vas i itekako ovih dana može biti interesantnih dešavanja.

Zdravlje
Zdravstveno ste dosta stabilniji.

Meso je u ovom periodu češće na vašoj trpezi, ali i mesne prerađevine (domaće, ne industrijske), u kombinaciji sa sirom ili kiselim mlekom. Sveže povrće, ali i kiseli kupus i turšija.

Posao
Osećate se dobro u sopstvenoj koži i puni ste energije i elana. U tekućim obavezama ste pouzdani i ažurni – a takođe ste spremni da preuzmete nove projekte, poslove, saradnje na sebe. Oni sa kojima sarađujete vam veruju jer zračite odgovornošću i posvećenošću. Neki od vas u ovom periodu mogu dobiti i unapređenje ili biti postavljeni za vodeću, odgovornu osobu u svom timu. Ipak, pokušajte da ne idete preko svojih granica i ne preuzimajte previše na sebe – rasporedite i na druge saradnike.

Ljubav
Porodična i emotivna tematika će vas okupirati otprilike do polovine nedelje – biće tu nekih situacija koje treba rešavati, moguća je manja problematika i tenzija – ali će pod vašim vođstvom ipak sve na kraju doći na svoje mesto. Ostatak nedelje vam je više nego dobar, ispunjen kvalitetnim dešavanjima sa voljenom osobom. Ukoliko vas dvoje imate planove koje treba sprovesti u delo – sada je trenutak za tako nešto. Slobodni Jarčevi – primećujete da se neke promene dešavaju kod vas. Po onim pitanjima gde ste se ranije povlačili – sada ste spremni za akciju. Privlačićete poglede zainteresovanih.

Zdravlje
Mogućnost za povrede kod starijih Jarčeva.

Vodolije u ovoj nedelji variraju i sa raspoloženjima, ali i sa apetitima. U jednom momentu ste gladni „kao vuk“, dok vam je u sledećem dovoljan samo po koji zalogaj da vam utoli glad.

Posao
Šarena je situacija i po pitanjima posla. Imaćete momente kada funkcionišete potpuno posvećeno, odgovorno, samo rešavate jednu po jednu obavezu. Ali, isto tako ćete imati one trenutke kada uspete da sami sebe sapletete, kada ništa ne ide kako ste planirali i kada vas sve i svašta nervira. Ove nezgodne momente ćete rešiti i suštinski biti zadovoljni rezultatima koje ostvarite. Tek pred kraj nedelje ćete izaći iz finansijskih zapetljancija ili obaveza koje vas već neko vreme opterećuju.

Ljubav
Osećanja su vam promenljiva ovih dana. A od toga kako se osećate zavisiće i kako reagujete i kako se ponašate u svojim emotivnim relacijama. Pa ćete tako imati faze opuštenosti i dane u kojima vam je osmeh od uha do uha, ali i one momente kada se namrgodite, ućutite i dumate neke svoje teške misli...ili pak imate izlive nervoze (pogotovo u prvom delu sedmice). Slobodne Vodolije – tokom ove sedmice je moguće značajno novo poznanstvo. Susrešćete osobu (ili stupiti u kontakt sa njom preko društvenih mreža) koja će ostaviti vanredno snažan utisak na vas. Moguće je instant zaljubljivanje.

Zdravlje
Meteoropatske tegobe, nešto pojačana nervoza.

Preskačete obroke, a najmanje pažnje obraćate na ono na šta biste trebali najviše – na doručak. Potrudite se da ovaj obrok bude obilan i raznovrstan, da vašem organizmu da dovoljno energije.

Posao
Po pitanju finansija ćete nešto lakše disati tek u drugom delu sedmice – prvi deo vam donosi ili manjak priliva ili nemogućnost da postojeći novac rasporedite tako da „zakrpi sve rupe“. Što se poslovnog dela tiče – možete povremeno imati padove energije, što je posledica jako napornog perioda koji je iza vas. No, ovo će vas samo na kratko omesti u obavljanju tekućih obaveza – ipak ste vi u periodu kada imate dovoljno odgovornosti, ali i fokusa i kada ste spremni da se posvetite i najzahtevnijim izazovima.

Ljubav
Dosta povoljna nedelja u emotivnim relacijama. Sa voljenom osobom postoji razumevanje, postoji dobar dogovor – a istovremeno postoji i bliskost, lepa ljubavna dešavanja i strast. Naravno da s vremena na vreme može biti po koja varnica ili stres (ne mora ovo automatski da se vezuje za vaš odnos, može je proizvesti i nešto drugo – na primer vezano za novac, porodicu, posao) ali će se sve to brzo ispeglati i neće ni na koji način ugroziti vaš odnos. Slobodne Ribe – više osoba vas može iznenaditi svojom inicijativom i jasnim pokazivanjem zainteresovanosti za vas. Na vama je da odlučite na koju ćete stranu

Zdravlje
Uglavnom dobra zdravstvena situacija.

Autor horoskopa: venerasapapilotnom.com
Astrolog: Olga Savić

 

 

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava