Nedeljni horoskop: 14. - 20. februar 2022.

Pročitano: 295 puta
Kategorija: Horoskop
Ocenite horoskop:
(0 glasova)

Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 14. do 20. februara 2022. godine!

Energiju ćete tokom ove nedelje najviše crpeti iz svežeg voća i povrća i gledajte da salate, šejkovi, ceđeni sokovi postanu deo vaše svakodnevice. Svu brzu hranu i grickalice trebalo bi izbaciti, a od slatkiša, ako baš ne možete da izdržite – uzmite crnu čokoladu.

Posao
Kao što po pitanju emocija trenutno radite za svoju budućnost, isti model ponašanja je prisutan i u poslovnom segmentu. Mora se priznati da ipak u posao više ulažete sebe – koliko god situacije oko vas bile zahtevne – lakše vam je da ispoljite svoju borbenu prirodu. A i rezultati će ovde brže dolaziti nego po pitanju emocija. Iako će vam privatni segment odvlačiti pažnju, pogotovo u prvom delu nedelje – uspevate da se bolje organizujete po pitanju obaveza i da lakše sarađujete sa kolegama.

Ljubav
Neke teške teme između partnera i vas će otići sa dnevnog reda ili će pak biti rešene. No, čeka vas još bitnih pitanja – onih koja se vezuju za porodicu, stabilnost, emocije, prošlost. Pojedini odnosi grade temelje za budućnost u ovom periodu. Drugi – pokušavaju da reše situacije u kojima su – neki parovi na lakši, neki na teži način. Vi lično imate veliku odgovornost u ovom procesu jer ste trenutno jači i sposobniji da „vodite“. Slobodni Ovnovi – uticaj na suprotni pol je naglašen – privlačite harizmom, energijom, duhom i snagom. Teško je da će oni sa kojima ste u kontaktu moći da budu ravnodušni.

Zdravlje
Mogući su problemi sa želucem i stomakom. Stariji – hronične tegobe.

Nešto više računa biste trebali da povedete o kvalitetu i ispravnosti namirnica koje koristite. Takođe – moraćete da se borite sa povremenim impulsivnim napadima gladi koji će posebno biti izraženi u prvoj polovini nedelje.

Posao
Merkur ponovo ulazi u vaše polje karijere, ubrzavajući situacije na poslu, donoseći više dešavanja, nervoze – ali i rešavanje situacija koje su pokrenute u prethodnih mesec ili mesec i po dana. Vaša vladarka u znaku Jarca daće vam dovoljno racionalnosti i praktičnosti da možete da prepoznate koje ponude i poslovi, dogovori jesu za vas, a koje treba odbaciti. Sunce od kraja nedelje aktivira vaše polje šansi i podrške, ostvarenja – pa su moguće promene na bolje. Finansije – troškovi oko ukućana.

Ljubav
Zajednički put Venere i Marsa kroz znak Jarca povezuje partnera i vas ka istom cilju. Ukoliko ste kao par stabilni – „sarađivaćete“ u korist odnosa – definišući, rešavajući, praveći planove za budućnost, pomažući i podržavajući jedno drugo. Oni parovi kod kojih je ta stabilnost upitna mogu imati više problema i nesuglasica u ovom periodu, pogotovo oni koji žive zajedno ili su u braku. Kod nekih – čak može doći do prekida ili će se napraviti koraci ka odvajanju. Slobodni Bikovi – pojavljivaće se osobe, stare i nove – koje će vam „uključivati“ sve dugmiće, koje će vas buditi i donositi vam uzbudljiva dešavanja.

Zdravlje
Alergije, respiratorne infekcije. Takođe – hormoni, žlezde, hronična tematika.

Ulazak Merkura koji vlada vašim znakom u Vodoliju predstavlja vraćanje vašoj energiji, živahnijoj i aktivnijoj. Vreme je da izađete iz „zimske ishrane“ i da se prebacite na laganije varijante, sa što više zeleniša i povrća.

Posao
Sada ponovo možete pokrenuti ideje ili projekte, dogovore – koji su iz nekog razloga stagnirali. Bavljenje papirološkim pitanjima, pregovori – počeće lakše da se odvijaju. Vi lično ćete postati komunikativniji, uspešniji, skoncentrisaniji, organizovaniji. Ok, možda će ta „organizovanost“ drugima izgledati pomalo haotično – ali vi ćete se snalaziti kao riba u vodi. Vreme je da se bacite i na planove koje ste ostavili „za neka bolja vremena“ ali i trenutak kada biste trebali da aktivirate ideje koje imate.

Ljubav
Ovu nedelju ćete doživeti kao neku formu „buđenja“. Protekli period je bio pun pritisaka, stagnacije i težine po mnogim pitanjima i sve se to odražavalo i na partnerske odnose. Naredni period možda neće odmah doneti rešavanje svega što vas muči, ali ćete svakako vi biti u boljem raspoloženju. Vi ste ona pokretačka sila u vašem partnerstvu a sada ćete imati više energije i za sebe i za inicijativu prema partneru. Slede vam nešto bolji i opušteniji dani. Slobodni Blizanci – pokrenućete se, postati komunikativniji, više voljni za izlaske, druženje, uživanje, aktivnosti sa suprotnim polom.

Zdravlje
Osetljivost disajnih puteva.

Ova nedelja, naročito u prvom delu vam donosi problem sa varenjem. Na sve morate obratiti pažnju – i na ispravnost i kvalitet namirnica, ali i na količinu hrane i redovnost, broj obroka. Želudac vam je osetljiv i nemojte mu otežavati.

Posao
Nervirate se oko novca – bilo da su u pitanju prilivi ili troškovi koji kao da su pomahnitali i samo vam dolaze nove i nove stavke koje treba regulisati. No, sve ovo će vas podsticati da tražite rešenja, da otvarate nove mogućnosti za sebe. Drugi deo nedelje je prilično dobar za početke dogovora, pregovora – bilo da su u pitanju novi poslovi i saradnici ili pokušaj da poboljšate uslove sa „starima“. Vaš trud će dati rezultate, ovo jeste naporan period za vas ali ne odustajte – šanse će se otvoriti, možda već sada.

Ljubav
Pun Mesec (vladar vašeg znaka) u Lavu i polju koje predstavlja ono što vrednujete i što vam je važno, kao i prisustvo Marsa i Venere u partnerskom polju, nasuprot vama – i dalje kod zauzetih Rakova potenciraju na situacijama koje ili grade ili razgrađuju odnos sa voljenom osobom. E sad, u kojoj ste vi grupi – to već zavisi od mnogo faktora, a najpre od suštinske stabilnosti vaše priče. Dakle, kod nekih – strast i konstruktivni dogovori koji donose promene, kod drugih – tenzije, preispitivanja nervoza. Slobodni Rakovi – kod nekih prošlosti koje ne odustaju od vas, kod drugih – nove priče obojene strastima.

Zdravlje
Sa raspoloženjima ćete oscilirati, ali i po pitanju toga kako se zdravstveno osećate. Stomak, hronične tegobe.

Preporuka da nešto ozbiljno promenite u svom načinu ishrane svakako stoji. Šta više, neke od vas na to mogu naterati i problemi sa varenjem koji mogu biti vrlo aktuelni tokom ovog perioda. Koristite što više čajeva i neka ishrana ipak bude laganija.

Posao
Ništa po pitanju posla nije lagano. Previše prezahtevnih obaveza, previše komplikovanih saradnika. Sigurno je da su dani ispunjeni napetošću, ubrzanim dešavanjima a verovatno ni odnos sa kolegama nije baš uvek najinspirativniji. Pošto ste vi po prirodi borac, nećete odustati i dići ruke od onoga što vam je važno – ovaj period jeste naporan, ali će on izneti velike pomake i napredak. Na ono na šta ne možete da utičete – prihvatite, a gde god postoji mogućnost da promenite svojim delovanjem – navalite.

Ljubav
Mesec je pun kod vas – talasa emocije, izbacuje ono skriveno na površinu, donosi vam situacije i osećanja sa kojima se teško borite – u nekom momentu preosetljivi, u drugom – spremni da zaričete kao pravi predstavnik svog znaka i da se borite za ono što želite. A preko puta u partnerskom polju Sunce i Saturn kao da su postavili nevidljive blokade – presiraju vas, ograničavaju i ne daju vam ono što vam je potrebno. Odnosi se dodatno zapliću i kao da ne postoji rešenje niti akcija koja može promeniti stvari u onom pravcu kojem težite. Postoji. Dugačak je put do toga, ali za njega imate snage. Slobodni Lavovi – prošlost koja opterećuje a budućnost tek u obrisima . I ti obrisi će postajati sve jasniiji, vremenom. A šta da vam radim kad vam je Saturn preko puta? Donosi sporo, ali doneće ono što vredi i što traje.

Zdravlje
Zdravstvena situacija je polovična, i u fizičkom i u mentalnom smislu.

Merkur se vraća u znak Vodolije i polje vaših navika i evo odličnog trenutka da te navike i menjate – pogotovo ako ste u prethodnom periodu zanemarili važnost redovne i adekvatne ishrane.

Posao
Ulazak vašeg vladara Merkura ponovo u polje koje se vezuje za poslovnu svakodnevicu, odgovornost i obaveze – dodatno će vas aktivirati. Slažem se da i ovako imate posla preko glave a sada vam svakako slede i nova zaduženja. Moguće je da se i u vašem poslovnom sektoru dešava neki tip reorganizacije i da će se očekivati da u tome aktivno učestvujete. Ono što je bitno jeste da sada završavate poslove, projekte i papirologiju koja je iz nekog razloga bila na čekanju. Novac – stabilni ste.

Ljubav
Resetovanje osećanja u emotivnim odnosima je prisutno. Da, obaveze, nemiri i zabrinutost mogu odnositi jedan deo vašeg mira i vremena – ali ostaće sasvim dovoljno prostora za uživanje sa osobom koju volite. Pronađite ono što vas oboje ispunjava – da li će to biti druženja, boravak u prirodi, bavljenje decom (ukoliko ih imate) ili razmišljanje i planiranje prinova ili pak nešto deseto – potpuno je nevažno, bitno je da svaki zajednički trenutak iskoristite do maksimuma. Slobodne Device – ne propuštajte ni jednu priliku za uživanje i opuštenciju, druženje. Ljubavnih prilika će svakako biti, kao i strasti.

Zdravlje
Potreba da se odgovorno odnosite i prema zdravlju, ne samo prema obavezama.

U ovoj nedelji se držite čvrsto nekih zdravih navika koje su već počele lepo da se ukorenjuju kod vas. Možda još uvek ne vidite rezultate kojima se nadate, ali polako – i to će vrlo brzo doći na dnevni red. Izbegavajte slatkiše.

Posao
Poslovna tematika je definitivno bolja od emotivne. Ne znači da ste vi tu opušteni, ali ste ipak drugačiji i potaknuti dešavanjima koja vam otvaraju mnoga vrata. Obaveza će biti i na dalje u većoj meri a vi ćete ih obavljati, samo je pitanje na koji način – u nekim momentima će sve ići lagano i bez tenzije, u drugim ćete jedva naterati sebe da se pokrenete i bukvalno „otaljati“ ono što morate. Organizacija vam se neće popraviti i moguće je da ćete u nekim stvarima kasniti. Finansije – stabilno i pored većih troškova.

Ljubav
Zahtevan je ovo period za vas jer često imate osećaj da vas neke situacije vuku unazad, kao da vam okolnosti ne dozvoljavaju da budete opušteni i da „prodišete“. Rešavate jednu po jednu tematiku – bilo da se ona vezuje za porodične relacije, stabilnost vašeg onosa ili eventualno pitanja iz prošlosti – ali sve to ide sporo i teško. Pritisak kod nekih parova može dolaziti i od strane partnera. Ulazak Merkura u polje ljubavi, zabave, dece – može vas jednim delom pokrenuti i doneti olakšanje. Kod slobodnih – baš taj Merkur u trenutnoj fazi doneće kontakt sa bivšim partnerima ili poznanicima iz prošlosti.

Zdravlje
Potrebna vam je fizička aktivnost. Hronične tegobe.

Slabi ste na uživanje u dobrom zalogaju i tu nema šta da se priča. S druge strane – jako se trudite da se hranite zdravo, kvalitetno, umereno. Pa kako će ova dva zajedno? Pa nikako – jedan dan jedno, drugi dan drugo. Malo ograničavate sebe, malo preterujete..Ljubav Imaćete svoje trenutke uživanja sa partnerom, imaćete trenutke i opuštenih razgovora ali i onih u kojima se bavite važnim pitanjima u svom odnosu. Osećaj povezanosti će postojati, kao i osećaj da neke situacije gradite ili popravljate iz temelja. Ali, ono što je prisutno kroz sve ovo biće sporost, težina, čekanje, odgovornost . I vaš odnos i vi ste u zahtevnom periodu – neke će se priče dodatno izgraditi i stabilizovati jer ćete funkcionisati po principu „zajedno smo jači“ ali će biti i onih u koje će se sve više uvlačiti zidovi i hladnoća. Slobodne Škorpije – ako to tako treba, otvoriće vam se vrata novih priča, strasnih i žestokih. Ukoliko ne treba – ostaćete ili zarobljenik prošlosti ili ćete osećati usamljenost.

Posao
Niste loše, ali niste ni bez neke sitne problematike. Uglavnom grlo, zglobovi, zubi, kičma.

Ljubav
Pun Mesec u vašem polju karijere donosi značajna poslovna događanja. Kod nekih – napredovanje i ambicioznost, otvaranje novih poslovnih projekata, ideje koje vrede. Kod drugih – prekide poslova, napet odnos sa nadređenima, veliku nervozu i napetost u poslovnom sektoru. Počećete da se bavite zaostacima i nedovršenim poslovima, kao i papirološkim pitanjima. U dogovorima i komunikaciji sa drugima – uspevaćete da pronađete zajednički jezik ukoliko vidite bilo kakav svoj interes.

Zdravlje

Tvrdi sirevi, domaći suhomesnati proizvodi, mleko i mlečni proizvodi sa smanjenim procentom masti, povrće i svi tipovi salata – to je ono što će vašem varenju i stomaku prijati u ovoj nedelji.

Posao
Povremeno ćete biti skloni da previše opterećujete sebe – finansijskim pitanjima, odnosom sa saradnicima, tim kako se odvijaju vaši poslovi i preispitivanjima da li ste i kada napravili neke pogrešne poteze. Ta zbrka će biti u vašoj glavi, a u realnosti na dnevnoj bazi – uglavnom će sve funkcionisati nekim svojim tokom. Neće biti savršeno, ali neće biti ni toliko loše. Oni koji se bave pitanjima inostranstva ili sarađuju sa državnim i javnim ustanovama u ovoj nedelji mogu imati povećan obim posla i veću nervozu.

Ljubav
Ulazak Merkura, partnerske planete u znak Vodolije i vaše polje komunikacije, dešavanja, kretanja – uglavnom će vam prijati. Prijaće onim parovima koji su željni dogovora, koji su željni da se pokrenu, opuste, više uživaju, da se oslobode pritiska koji je postojao između njih. Kod nekih drugih – može doneti nervozu i početni problem u realizaciji bilo čega što vam je kao paru bitno, a može doneti i izbrzane zaključke. Smanjujte nervozu zajedničkim aktivnostima, šetnjom, otvorenim razgovorima. Slobodni Strelčevi – period aktivnosti, druženja, zabave i kontakata se nastavlja, čak intenzivira.

Zdravlje
Uglavnom ste dobro, sem tog mentalnog pritiska koji osećate.

Jogurt, kiselo mleko, kefir – ovi mlečni napici će vam izuzetno prijati. Takođe – cvekla, kupus, krompir, i što više mladog povrća. Kada je meso u pitanju – njega treba uzimati u manjoj količini a izbegavati iznutrice i industrijske mesne prerađevine.

Posao
Izuzetno značajan poslovni period. Ok, možete se malo nervirati oko finansija ili tu ulagati više snage od očekivanog – ali realno gledano – držite situaciju pod kontrolom. Sunce ulazi u polje koje se vezuje za dogovore, kontakte, pokret, dešavanja – ovaj dobar period sada će se dodatno produbiti mogućnostima da povučete prave poteze u pravo vreme i da napravite odlične poslovne dilove. Neke situacije će ići sporije, ali će ići napred. Neke će ići brže i doneti vam olakšanje. Ovo je vaše vreme, koristite ga.

Ljubav
Mars, Venera i Pluton u vašem znaku više su nego dovoljni da vam daju vodeću ulogu u odnosu koji vam je od važnosti . I potpuno je nebitno da li ste slobodni ili zauzeti – od vas se očekuje da napravite potez ka onome što hoćete i želite. Pošto u ovoj nedelji imamo pun Mesec (vlada vašim partnerstvima) – u postojećim odnosima može doći do dizanja tenzije – opet na vama je da li ćete ovu povišenu energiju usmeriti na konstruktivna ili pak destruktivna dešavanja u vašoj vezi. A itekako može biti i jednog i drugog. Slobodni – a šta vi tačno čekate? Dogovorite se sa sobom i pokrenite dešavanja.

Zdravlje
Budite što više u pokretu, prijaće vam.

I pripadnici vašeg znaka moraju striktno da vode računa o kvalitetu i ispravnosti namirnica, i to naglašeno u prvoj polovini sedmice. Generalno gledano, više vam odgovara kuvana hrana, sve ono „na kašiku“.

Posao
Tamo gde ste stali, sada ćete nastaviti. Prethodni period vam je dao mogućnosti da mnogo toga preispitate, da promenite nešto kod sebe – i sada ćete ovo i primeniti. Sunce i Jupiter štite vaše finansije i donose vam dovoljno novca da budete stabilni i pored svih troškova i izdataka. Pokrenućete se u pravcu kojim želite da idete. Odnosi sa saradnicima neće biti spektakularni – uglavnom će vam izvlačiti energiju i nervirati vas. Nadređeni će vas opterećivati ali ako je za utehu – i vi nervirate njih. Ali, jedni drugima ste potrebni i držaćete se zajedno.

Ljubav
Pun Mesec u znaku Lava i polju partnerstava različito će delovati na Vodolije u emotivnim vezama – sve u zavisnosti od tipa i stabilnosti odnosa. Pa ćemo imati situacije u kojima će veza u kojoj ste biti pozitivno „prodrmana“ nekim potezima i izjavama partnera ili pak kratkotrajnom raspravom koja će mnogo toga raščistiti i dovesti na svoje mesto. A imamo i one veze u kojima će ova sedmica doneti buru, kulminaciju svega oko čega se u vašem odnosu „vode ratovi“. Ovo ne mora da označi prekid, ali će biti još jedna kap u čaši koja ozbiljno preti prelivanjem. Slobodne Vodolije – Merkur koji ponovo ulazi u vaš znak doneće vam potrebu da se pokrenete, kažete, uradite, da se oslobodite pritiska koji postoji u vama. Doneće vam i kontakte sa suprotnim polom – neke stare, ali i neke nove. Od ulaska u stabilnu emotivnu priču sada teško da ima vajde – i dalje vam stoji ona varijanta – tajno, skriveno.

Zdravlje
Problemi sa spavanjem. Isto tako – alergije, respiratorne infekcije, reakcije na promenu vremena.

Mnogo toga biste vi trebali da izbacite sa svog spiska kupovine, bar kada su namirnice u pitanju. Da izbegavate brzu hranu, grickalice, sve ono što u sebi sadrži mnogo masnoća ili ono što je prženo na ulju. Da više vodite računa o svom varenju....

Posao
Pun Mesec će biti u vašem polju poslovne svakodnevice, kolega, obaveza, odgovornosti. Nateraće vas da žurite jer će se poslovne situacije brzo gomilati, nateraće vas da ne razmišljate i ne preispitujete mnogo – već da delate. Pokušavaćete da se organizujete, ali ćete brzo uvideti da morate menjati planove i rešavati stvari u hodu. Učiniće da se jače borite za sebe. Neke informacije, vesti, papiri – stići će do vas u ovoj nedelji i učiniti da se iznenadite – neki od vas prijatno a neki ne. Finansije – uglavnom dobro.

Ljubav
Sunce će krajem sedmice ući u vaš znak da vas „podigne“, da vas osvetli, da baci akcenat na emocije, na ono što vi želite. Saturna u polju podsvesti nećete moći da izbacite tako brzo – on će ostati tu da aktivira vaše nedoumice i nesigurnosti – ne da bi vas mučio, već da biste ih savladavali, spoznavali sebe i menjali se. Odnos sa partnerom može ići iz krajnosti u krajnost – ali će dosta toga zavisiti od načina na koji se vi postavite, kako reagujete i šta stavljate u prvi plan. Neka to budu emocije, a ne strahovi. Slobodne Ribe – ljubavnih šansi zaista ima. Kao što ima i podrške, druženja, izlazaka. Opustite se. Uživajte malo.

Zdravlje
Sem tog stresa, može biti prisutna i nesanica.

Autor horoskopa: venerasapapilotnom.com
Astrolog: Olga Savić

 

 

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava