Nedeljni horoskop: 29. oktobar - 4. novembar 2018.

Pročitano: 862 puta
Kategorija: Horoskop
Ocenite horoskop:
(0 glasova)

Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 29. oktobra do 4. novembra 2018. godine!

Vaša ishrana će početkom nedelje biti sastavljena od lako svarljivih namirnica i jednostavnijih obroka. No, kako se bude išlo ka kraju sedmice, apetiti će se otvarati a samim tim i želja za većim unosom mesa, mesnih prerađevina, sireva, slatkiša.

Posao
Prelazak Merkura u znak Strelca pokreće kontakte sa strancima i donosi najavu saradnji vezanih za ovaj segment. Venera se vraća u polje poslovnih partnerstava, pa će ciljevi koje ste zacrtali u prethodnom periodu sada imati šansu za ostvarenje. Na poslu je mirnija atmosfera, bez velikih tenzija, a ukoliko ih i bude – one su ovog puta lako rešive. U periodu ste kada ćete poželeti da svoje ideje koje su dugo na čekanju sada konačno pokrenete. Dobro ste raspoloženi i spremni za akciju.

Novac
Poboljšanje finansijske situacije, ali biste trebali da izbegavate veća ulaganja i da malo kontrolišete troškove.

Ljubav
Dobar je momenat da se greške u partnerskim odnosima isprave, da se komunikacija vrati u neke normalne, redovne okvire, ali je isto tako vreme i da se strast i zajedništvo vrate u odnos sa voljenom osobom. Energija između vas i partnera će se promeniti, imaćete više vremena jedno za drugo, ali i za neke zajedničke “akcije”, izlaske, druženja. Ukoliko ste sami, neko vam se iznenada može vratiti u život. Kontakt retrogradne Venere sa Uranom može obnoviti staru vezu, staro poznanstvo, stari flert. Sam početak će biti vrlo uzbudljiv i strastan, a u kom će se pravcu ići dalje – videćemo…Naravno, ovi aspekti označavaju i nove početke i nove ljude u vašem životu – pa šta kome “zapadne”….

Zdravlje
Stariji bi još uvek trebali da se čuvaju od prehlada i virusa, dok će se mlađi Ovnovi osećati savršeno dobro.

Venera, vaša vladarka – vraća se tokom ove sedmice u polje životnih navika pa bi bio pravi trenutak da se vaša ishrana izbalansira. Sa svog menija sklonite namirnice koje opterećuju vaš stomak i varenje a okrenite se zdravoj ishrani, sa dosta povrća, orašastih plodova i namirnica bogatih gvožđem.

Posao
Dobre pozicije za promenu posla. Postoji obećanje veće zarade i stabilnijih finansijskih uslova i vi ćete ozbiljno razmišljati o tome. Neki od vas se tokom ove sedmice mogu odlučiti za napuštanje trenutnog radnog mesta, i to verovatno povučeni ponudom koja se pojavljuje kao iz vedra neba. Takođe, ovo su dobre pozicije i za nezaposlene – može vas iznenaditi kontakt od strane nekog koga ste već odavno otpisali kao potencijalnog poslodavca. Na radnom mestu mirno, solidan odnos sa kolegama.

Novac
Blago poboljšanje u sektoru finansija. Dolazak nekog novca vas može prijatno iznenaditi. Regulišite zaostale obaveze.

Ljubav
Dolazi do preokreta situacije u emotivnim relacijama. Iako opozicija retrogradne Venere sa Uranom može kod nekih doneti burne momente, pa čak i prekid odnosa koji je već dugo pod tenzijom, ipak njeno vraćanje u znak Vage i trigonski aspekt sa Marsom najavljuju poboljšanje atmosfere i konačno sređivanje ljubavnih peripetija. Dakle, oni odnosi kojima je odzvonilo doći će do svog kraja, a ostali parovi će krenuti nekim stabilnijim putem i ka rešenju problema. Ukoliko ste usamljeni, na prvom mestu stoji vraćanje unazad, ali Bikovi i dalje imaju opcije za novitete – doduše, do sada su se teško otvarali u njihovom pravcu, ali možda ih ova nedelja podstakne da ipak daju šansu – izgleda da to neće biti ni malo loše…

Zdravlje
Nestabilan imunitet, a mogući su i problemi sa žlezdama, kožom. Starija populacija će biti podložna virusima i prehladama.

Hteli, ne hteli – možete nabaciti tokom ove nedelje poneko kilce…To i nije toliko strašno, ide zima, treba jačati imunitet – ali ipak gledajte da ne preterujete sa slatkišima, testima, konzerviranom hranom. Umesto toga – sveže namirnice, hleb od integralnog brašna, opušteni obroci u porodičnom okruženju..

Posao
Moguće su vrlo interesantne informacije i susreti već na samom početku nedelje. Ono što vam se obećava zvuči maltene pa savršeno, ali kao što i sami znate – uvek treba biti pomalo oprezan kada sve izgleda idealno. To ne znači da su ponude i predlozi koje dobijate loši, već da će verovatno u narednom periodu doći ili do neke papirološke zavrzlame ili do odlaganja….pa tek onda do realizacije. Vaš vladar je ušao u svoju retrogradnu senku – pazite da ne pravite greške, proveravajte sebe više puta…

Novac
Manjak novca sa kojim ulazite u ovu sedmicu vam zadaje glavobolju. Idu vam neki vanredni prihodi tokom sedmice kojima ćete moći da se “pokrijete”.

Ljubav
Pa….i zauzetim i slobodnim Blizancima se neke zanimljive stvari pripremaju….Od sledeće sedmice, tačnije 8-og novembra Jupiter, planeta koja vlada vašim partnerstvima ulazi u svoje sedište i znak Strelca. U ovoj sedmici vaša planeta vladar Merkur ulazi u taj znak, kao preteča, najavljujući dešavanja koja će vas u partnerstvima pratiti u narednih godinu dana. Planeta Jupiter jeste veliki benefik, ali njen osnovni zadatak je da “širi” – i to ono što zatekne….Zato, da ne bi proširila problem i neugodne odnose sa voljenom osobom, vaš je zadatak u ovoj nedelji da krenete sa rešavanjima onih situacija koje su vama i partneru donosile loše momente. A slobodni neka se spremaju za novu ljubav – tu je, iza ćoška…

Zdravlje
Mlađim Blizancima uglavnom dobra zdravstvena situacija, moguće su samo manje prehlade. Stariji bi mogli imati stomačnih tegoba, možda čak i stomačni virus.

I sami znate da vaš apetit zavisi od vaših raspoloženja, a ona će u ovoj sedmici biti jako promenljiva. Generalno gledano – trebali biste da izbegavate jake zaprške i začine, peciva od belog brašna i da umanjite unos slatkiša.

Posao
Pomalo naporan i komplikovan, ali ipak uspešan period je ispred vas. Iako možda nećete biti baš zadovoljni početnim fazama nekih dogovora, postoje dobre šanse da u konačnici ipak ostvarite svoje zamisli. Budite nešto više fokusirani na svoje dnevne obaveze, jer će vam povremeno faliti fokusiranosti i koncentracije, pa postoji mogućnost manjih grešaka. Privatnici sada imaju mogućnost da reše problematiku koja ih je okupirala u proteklom periodu.

Novac
Uglavnom stabilne finansije, sem nekih troškova za kuću ili ukućane koje nećete moći da izbegnete.

Ljubav
Neke situacije koje su dugo taložene u odnosu sa voljenom osobom, sada mogu krenuti ka rešavanju. Sam početak nedelje donosi vam veliko nezadovoljstvo, ali istovremeno i odlučnost i sposobnost da preduzmete prave korake u vašem odnosu. Možda smatrate da je partner distanciran, hladan i da više ne reaguje emotivno isto na vas, ali biste trebali da preispitate i sebe – koliko ste vi lično krivi za ovakvu situaciju i kako se vi postavljate prema voljenoj osobi. Oni koji su usamljeni u sedmici su u kojoj se mogu i jako zainteresovati za nekog, ali i pokrenuti ljubavnu priču. Sve će se dešavati dosta brzo, čak vas pomalo zateći nespremne, ali ne brinite – biće vam zanimljivo i pokrenuti vas!

Zdravlje
Dobra situacija po pitanju zdravlja mlađim Rakovima. Stariji mogu imati manjih tegoba sa kičmom, zubima, stomakom.

Snaga na usta ulazi – to će biti deviza Lavova za ovu sedmicu. Hej, nije to nikakav problem – ali onda morate voditi računa o tome šta jedete, a to vam je nešto teže u ovom periodu. Apetit je dosta jak, zato izbegavajte namirnice za koje znate da su teške za vaš stomak…

Posao
Ukoliko sarađujete sa strancima, u ovoj nedelji ćete imati pune ruke posla. Mogu se čak pokrenuti i dogovori u pravcu novih poslova, ali će oni u početnoj fazi biti vrlo nestabilni i nemojte automatski računati na njih. Ovde će se stvari odugovlačiti sigurno u narednih mesec dana. Takođe, moguće je da će u postojećim dogovorima doći do nekih promena koje vam se neće dopasti, ali su one rešive, naravno uz dogovor i kompromis. Rešavajte sve što vam je važno a vezuje se za papire i važne dokumente.

Novac
Prilivi su u ovoj sedmici dobri, ali vi morate i dalje biti oprezni što se troškova tiče. Budite odgovorniji, odredite prioritete.

Ljubav
Nemojte u ovoj sedmici izvlačiti ponovo na dnevni red pitanja i situacije zbog kojih ste se ranije raspravljali sa partnerom. Prećutite neke stvari, bićete mirniji. Generalno gledano – vi i partner ne funkcionišete loše u ovoj nedelji, samo se čuvajte tih nekih momenata koji mogu da unesu nemir. Više strasti, više izlazaka, više trošenja energije na smeh i na krevetske aktivnosti – i biće sve u najboljem redu. Ukoliko se usamljeni, znajte da od sledeće nedelje imate podršku Jupitera u svom polju ljubavi. Neko vrlo zanimljiv može se pojaviti baš sada, a da li ćete izabrati da sa ovom osobom proživite samo burnu avanturu ili ćete smatrati da ovde može biti i nešto trajnije – to je već na vama….

Zdravlje
Budite umereni po pitanju ishrane. Takođe, potrebno vam je više kretanja i fizičkih aktivnosti. Trošite tu silnu energiju koju imate….

Svoju ishranu u ovoj sedmici pojačajte većim unosom povrća, naročito celerom, šargarepom, kukuruzom, kupusom. Biljna vlakna su vam neophodna za pravilan rad želuca, pa u obzir dolaze i raznovrsne integralne žitarice. Umanjite unos mesa, a ribu možete jesti u neograničenim količinama.

Posao
Naglašeno polje komunikacije, pokreta, putovanja, kretanja – donose vam užurbanost, jaku komunikaciju sa poslovnim partnerima i brz tempo dešavanja koji će zahtevati od vas potpunu fokusiranost. Imaćete malo problema sa organizacijom, jer ćete želeti da stignete na sve strane, a to jednostavno neće biti izvodljivo. Morate odrediti prioritete i posvetiti se isključivo njima, da ne biste pravili greške. Moguće su promene u planovima zbog novih informacija koje stižu do vas.

Novac
Venera se vraća u vaše polje novca, što će vam doneti naplatu potraživanja i jače prihode tokom ove sedmice. No, porodični segment i kuća vam trenutno odvlače novac, postoji dosta troškova.

Ljubav
Ulazak vašeg vladara Merkura u znak Strelca tokom ove sedmice u suštini najavljuje period od godinu dana Jupiterovog tranzita kroz vaše polje doma, porodice, stabilnosti. Bićete posvećeni odnosima koji su vam bitni, iako se vidi da vam neke stvari povremeno ne prijaju kod voljene osobe. Ipak, sa dozom optimizma i dobre energije koju sada nosite, ne verujem da biste trebali da imate većih nesuglasica sa partnerom. Ukoliko ste usamljeni, stoji vam mogućnost iznenadnog susreta na kraćem putu, u prevozu, u okolini, eventualno preko društvenih konekcija i prijatelja. Ovo može biti osoba koju poznajete od ranije, ali i neko nov – u svakom slučaju – osoba koja će vam brzo prirasti za srce.

Zdravlje
I u ovoj nedelji saobraćaj je vaša slaba tačka, ali i kretanje pa budite obazrivi da se ne povredite, pogotovo što ćete non stop negde žuriti i trčati.

Imunitet je nešto slabiji, a metabolizam u ovom periodu usporen, pa Vage moraju napraviti režim ishrane koji bi im pomogao da obe ove situacije prevaziđu. Više meda, matičnog mleča, više biljnih vlakana, voća i povrća – srediće svaki problem koji imate.

Posao
Spremajte se, drage Vage – jer od sledeće sedmice Jupiter ulazi u vaše polje putovanja, dogovora, komunikacije. U ovoj nedelji Merkur vas ulaskom u znak Strelca pokreće – očekuje vas mnoštvo kontakata sa poslovnim partnerima, ali isto tako – očekuje vas i ponovno pokretanje nekog dogovora od kojeg ste maltene već digli ruke. Odličan je momenat da se pokrene talas promena koji će vas tek zapljusnuti u narednom periodu. Namestite svoj najlepši osmeh i spremite se da pregovarate….

Novac
Volite u ovom periodu da potrošite i jednostavno – ne možete da povučete ručnu kočnicu. Budite malo odgovorniji – na prvom mestu ipak trebaju da budu obaveze i zaostali računi….

Ljubav
Opozicija vaše vladarke Venere sa Uranom koji je na domak vraćanja u vaše polje ozbiljnih partnerstava, može ponovo na dnevni red izneti neke nesuglasice i nerešena pitanja sa voljenom osobom. No, obzirom da se u ovoj sedmici Venera ponovo vraća u vaše polje ličnosti i zaklapa dobar aspekt sa Marsom, koji predstavlja vaše partnere – malo je verovatno da će ove neprijatne situacije duže trajati. Sledi vam brzo rešavanje i dobar odnos sa voljenom osobom. Ukoliko ste usamljeni, najpre preko poslovnog segmenta, ali i preko prijatelja i društvenih konekcija – dolazi vam osoba koja itekako može ostaviti utisak na vas. To može biti neko koga već poznajete, ali i neko potpuno nov. Ko god da je – dobrodošao je!

Zdravlje
Zdravstveni segment vam je i dalje “šaren”. Ništa tu nema strašno, ali vas iritira to što nikako da se stabilizujete u potpunosti. Biće i to, samo polako.

Ukoliko to već do sada niste uradili – stvarno bi bilo vreme da se uvedete u red. Jupiter već u narednoj sedmici ulazi u vaše polje ishrane, a obzirom na njegovu prirodu da proširi ono što zatekne – ili ćete pojačati pravilan odnos prema hrani…..ili ćete pojačati svoje apetite. Na vama je, samo da znate.

Posao
Merkur koji u ovoj sedmici ulazi u vaše polje novca, u suštini je najava za ulazak Jupitera koji će se dogoditi u narednoj nedelji. Ovo je izvrstan period da se pokrenu poslovne priče koje bi vam makar u narednih godinu dana donosile itekako ozbiljnu finansijsku potporu. No, ne spremajte odmah vatromet i proslavu, jer ćete imati period odlaganja koji može trajati sve do početka naredne godine. U svakom slučaju, vaše je da sada dogovorite poslove, da uložite snagu u njih i da se nadate najboljem.

Novac
Prihodi će i dalje dolaziti, i oni redovni i oni preko dodatnih angažmana i tu ne postoji nikakav veći problem. Još da vi to rasporedite kako treba i da ne brinete ni malo….

Ljubav
Partner vas može na kratko izbaciti iz takta, ali sem kratkotrajne bure – ništa se spektakularno neće dogoditi što bi vaš odnos prodrmalo ili destabilizovalo. Škorpijama, bilo da su slobodne ili zauzete u ovoj sedmici može stići “nepristojna ponuda” i moram da priznam da ćete biti u iskušenju da je zgrabite obema rukama. Zauzeti pripadnici ovog znaka mogu biti “čačnuti” pojavom osobe na koju su slabi, ukoliko je poznaju….ili nekim novim ko uzburkava vaše misli. Oni koji su slobodni biće vrlo zainteresovani za nekog ko je zauzet i ko im « nudi » odličnu komunikaciju i još bolju vatru i strast. Bilo kako bilo, skloni ste sada da uplovite u nešto što je tajno….pa vi vidite šta ćete sa tim…

Zdravlje
Malo ćete da budete nervozni, malo ćete imati problema sa stomakom, malo ćete se prehlađivati – sve po malo, ništa strašno.

Izbegavajte tešku, kaloričnu i masnu hranu. Izbegavajte grickalice i previše slatkiša. Vreme je da uravnotežite svoju ishranu, da se više okrenete zdravim, lako svarljivim namirnicama. Češće jedite ribu i povrće, a ređe meso i mesne prerađevine.

Posao
Teško je biti strpljiv dok Merkur u vašem polju ličnosti donosi poslovne dogovore i prilike, sve jednu bolju od druge. No, nemojte previše da mi letite i da se oduševljavate – koliko god vam neke stvari izgledaju dobro, ipak bi trebalo malo sačekati – da se zaista vidi da li je to nešto što istinski valja ili samo prenaduvana priča. Umesto toga, bolje se više posvetite obavezama na dnevnoj bazi – postoji mogućnost da ih zanemarujete, otaljavate ili da pravite greške, a to vam može doneti problem...

Novac
Nije vreme za rasipanje, nije vreme za ulaganje – koliko god novca u ovoj nedelji došlo do vas. Vreme je samo da se vraćaju dugovanja i zaostale obaveze, a za ostalo – malo popričekajte.

Ljubav
Merkur, planeta koja vlada vašim partnerskim odnosima ulazi u ovoj sedmici u vaše polje ličnosti, istovremeno najavljujući i tranzit Jupitera koji kreće u narednoj nedelji i koji će vas pratiti u narednih godinu dana. U prevodu – Strelčevi se polako „vraćaju sebi“, polako u svojoj glavi slažu šta žele a šta ne žele od svojih partnerskih odnosa i shodno tome će i postupati na dalje. Sreća i benefičnost Jupitera na vašoj je strani a vi je koristite najbolje za sebe! Ukoliko ste usamljeni, nemojte da brinete. To je samo trenutno stanje, jer ljubav se sprema da na velika vrata uđe u vaš život. Već u ovoj sedmici se mogu dogoditi značajni pomaci, značajni susreti i kontakti. Ovog puta – vreme radi za vas!

Zdravlje
Imate više energije nego inače, ali realno gledano – zdravstveni segment još uvek nije ni malo stabilan. Zato više vodite računa o sebi, o imunitetu, o odmoru.

Za bolje raspoloženje u ovoj nedelji vam je potrebno zeleno lisnato povrće (naročito kelj, spanać, blitva), koštunjavo voće i semenke (na prvom mestu semenke bundeve, ali i bademi, suncokret, orasi), riba (što češće na vašem stolu).

Posao
Merkur ulazi u vaše dvanaesto polje i itekako je moguće da ćete sa više strana dobiti ponude ili poslovne prilike. No, ovo nije period da stvari idu brzo, a ni nemojte upadati u oduševljenje odmah. Koliko god nešto izgledalo dobro, malo je verovatno da može biti sada realizovano. Ukoliko potpisujete nove ugovore ili pravite dogovore sa partnerima, obratite pažnju – moguće je da ćete neke bitne stavke zanemariti ili preskočiti. Budite oprezni i po svim papirološkim pitanjima.

Novac
Ne zalećite se po pitanju ulaganja novca i kontrolišite svoje troškove. Iako vas nosi talas optimizma – još uvek nije vreme da budete opušteni.

Ljubav
Možda odnos sa partnerom neće biti baš savršen tokom ove sedmice – postojaće par momenata u kojima ćete se ili kačiti ili distancirati jedno od drugog – ali suštinski ovaj period je izuzetno povoljan da poboljšate komunikaciju, da unesete više pozitivne energije, možda čak i da planirate neko putovanjce ili izlet. Ukoliko ste usamljeni ili vas sve vuče u prošlost, ili vam se pojavljuju osobe koje su zauzete, a možda i oni koji bi malo avanture i provoda. Aktivni ste na društvenim mrežama i u kontaktima sa prijateljima a baš iz ovih segmenata vam i ide najviše „ponuda“. Ako želite provod, zabavu, malo opuštenog „druženja“ sa suprotnim polom – samo navalite.....

Zdravlje
Zdravstveni segment je kod mlađih Jarčeva dosta stabilan. Stariji – neke manje hronične tegobe.

Primetili ste da vam je apetit pojačan, ali da se to ne odražava na vašu liniju. No, budite ubeđeni – ovo neće trajati večno. Zato bi bilo dobro da se ustalite u nekim navikama i da izbegavate brzu hranu, grickalice i slatkiše.

Posao
Merkur u ovoj nedelji ulazi u vaše polje budućnosti i dobrih prilika, kao najava Jupitera koji će već tokom naredne sedmice takođe zakoračiti u ovaj znak. Pojačaće se odjednom poslovna komunikacija, sa svih strana će krenuti da vas kontaktiraju nove osobe, nudeći vam saradnju i poslovne šanse. Da, sve to izgleda jako lepo, ali bojim se da ćete morati da sačekate malo – da se stvari « profiltriraju » i da izađe na površinu samo ono što vredi. No, verujte mi – vredi sačekati, idu vam jako dobre poslovne situacije !

Novac
Ono što vas nervira jeste što ne postoji stabilnost trenutno po pitanju finansija. Ne kontrolišete prihode, ali ni rashode. Sve se dešava haotično, ali priznajte – i nije toliko loše….

Ljubav
Vi i partner uglavnom funkcionišete dobro tokom ove sedmice. Da, biće tu par momenata koji će vam trenirati živce, ali ništa strašno. Vaše dobro raspoloženje sada ne može biti pokvareno na duže. Komunikacija će se u drugom delu nedelje poboljšati, i to verovatno nakon rasprave koja će izneti na dnevni red ono što vas muči oboje. Kada se stvari raščiste – možete da se volite ponovo…..Ukoliko ste usamljeni, eto vama nekog preko prijatelja, seminara, društvenih kontakata. Vrlo interesantna osoba sa kojom ćete se uklopiti kao da se sto godina znate. Bićete u onoj varijanti – priči i smehu nikad kraja. No, senka prošlosti još uvek je nad vama i evo nje i ove nedelje da vas podbode i kontaktira….

Zdravlje
Generalno gledano – dobro ste. Da, još uvek postoji potreba za oprezom u saobraćaju i neka pritajena nervoza, ali sve se to da kontrolisati.

I vama je potrebna hrana koja je lako svarljiva, ali i koja vam donosi bolje raspoloženje. Zeleno lisnato povrće, soja, koštunjavi plodovi i semenke, banane, crna čokolada. Ono što morate izbegavati je teška i premasna hrana, kao i previše začina.

Posao
I eto Merkura u vašem polju karijere. I to kao najava za Jupitera koju ulazi u ovo polje tokom naredne nedelje….Lepo, lepo – biće za Ribe i posla i napredovanja i novih prilika….Biće, biće, samo ne sada. To što vam se nudi lepo da proučite, da ne žurite, da ne potpisujete odmah. I još nešto – možda ćete morati malo da sačekate, mesec – dva, da se ono što vam je obećano i realizuje. Ali hoće, ne brinite. U ovoj ćete sedmici da pričate, da sastančite, biće vam muka više od razgovora. Sta da se radi, izgrmite to….

Novac
Prilivi su vam redovni i stabilni i nemate razloga za zabrinutost. To što povremeno naleti neki veći trošak, pa to je potpuno normalno i neće destabilizovati vaš kućni budžet….

Ljubav
Ne postoji problem u vašim emotivnim vezama i brakovima. Naravno, ukoliko ga sami ne isprovocirate. Moram da priznam da je to moguće, jer još uvek mi niste stabilni, još uvek « lelujate », čas ste na sedmom nebu, čas u podrumu….a zašto tako, to verovatno samo vi znate. Probajte da se malo stabilizujete, da tu negativnu energiju koju nosite izbacite, ali ne na voljeno biće, već kroz rad, fizičku aktivnost i druženje sa prijateljima. Oni koji su usamljeni – ono što vam se nudi je tajno, strasno, neobavezno…da, ali je istovremeno i jako uzbudljivo, opijajuće, ludo i pokreće vas ! Pa šta da se radi, ne možete imati i jare i pare….Hajte vi lepo uživajte, a pravu ljubav koju čekate ćete jednom dočekati….

Zdravlje
Manji problemi sa stomakom i varenjem i to samo ako budete konzumirali previše slatkiša ili namirnice koje su premasne i prezačinjene.

Autor horoskopa: Astro centar ''Moj astrolog'' - www.mojastrolog.rs
Astrolog: Olga (0906-200-600)

 

 

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava