Jača imunitet – Studija objavljena u časopisu „Molecular Nutrition and Food Research“, otkrila je da resveratrol u crnom grožđu udružen sa vitaminom D jača imuni sistem. Štiti od slobodnih radikala…
Paradajz – bogat antioksidansima I vitaminom C. Sadrži korisne fitohemikalije kao što je likopen koji sprečava razvoj hroničnih bolesti. Tikvice – značajne za hidrataciju jer su su bogate vodom. Snižava…
Iako je smeđem pirinču potrebno malo više vremena kako bi se skuvao, vredan je čekanja! Njegova nerafinisana zrna zadržavaju više vitamina, minerala i antioksidanata. Potrebni sastojci: šolja pirinča i dve…
Izbegavajte hemijski obrađenu hranu – Skoro svako zdravstveno stanje može biti pogoršano usled loše ili nepravilne ishrane. Izraz “ti si ono što jedeš” je vrlo istinit. Fokusirajte se na sveže,…
1. Umerene količine ulja – Pre grilovanja, dodajte ulje u povrće. Ne koristite previše ulja – ne samo da dodaje nepotrebne kalorije već utiče na ukus hrane. 2. Obratite pažnju…
Ukoliko su arterije zapušene, onemogućen je i pravilan protok krvi kroz telo što je neophodno za opštu funkcionalnost. Na taj način, arterije dalje blokiraju protok krvi što može dovesti do…
Strana 6 od 72