Učestale užine – Izbegavajte slučajne i nepotrebne međuobroke i održavajte konzistentan raspored istih. Koliko je za organizam važan regularan režim spavanja, toliko je bitan i dnevni režim ishrane. Pauze između…
Tačno je da pivo obezbeđuje neke elektrolite, ugljene hidrate, pa čak I polifenole. Međutim, vaša omiljena piva uglavnom sadrže elektrolitni kalijum, a obično ne gubite mnogo toga tokom vežbanja. Umesto…
Hladnija temperatura može povećati količinu šećera u njima. Zatim, kada pečete ili pržite krompir na visokim temperaturama, ti šećeri se kombinuju sa aminokiselinama i proizvodi se hemikalija pod nazivom akrilamid.…
Pečurke – odličan izvor gvožđa koji pospešuje formiranje crvenih krvnih zrnaca. Ne sadrže masti, a imaju visok sadržaj vlakana, vitamina i minerala. Štaviše, poseduju prirodni insulin i enzime koji pomažu…
Konzervirani paradajz – Endokrinolog i stručnjak na temu sintetskog estogenskog bisfenola- A (BCA) povezanog sa srčanim oboljenjima i neplodnošću, neće odobriti kupovinu konzerviranog paradajza. Uvek se opredelite za one u…
Voda za piće nakon “masnog” obroka može pomoći vašem telu da proizvede dovoljno žuči. Osim toga, žučnim kiselinama potrebna je voda u crevima za rastvaranje molekula masti. Kao rezultat, čaša…
Strana 9 od 79