Kako koristiti određene vrste rendaljki?

copyright
Copyright: eatthinkbemerry.com
Pročitano: 1730 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Četvrtaste "box" rendaljke idealne su za struganje mekih sireva ili krompira za pripremu pirea - koristite stranicu sa većim proredima. Rupe srednje veličine idealne su za tvrđe namirnice. Sitne rupice namenjene su sirevima, dok su horizontalne oštre ivice odlične za rendanje šargarepe.

Pre upotrebe, pokvasite ploču kako bi namirnice lakše klizile, a kada dođete do samog kraja - prislonite namirnicu na dlan i prevlačite ga ravno uz podlogu kako biste izbegli ogrebotine.

Ručno rende koristi se kada su vam neophodne namirnice u malim količinama, koje rendate direktno u posudu ili lonac. Uvek birajte one sa većom drškom i podlogom, da biste sprečili proklizavanje i da biste posao obavili uz što manje napora. Ručku uvek držite pod uglom od 30 stepeni, a ukoliko vam se namirnice tope u ruci, stavite ih u zamrzivač na nekoliko minuta, zatim umotajte hranu u celofan ili kuhinjsku krpu i nastavite sa rendanjem.

Rotirajuće rende je savršeno za fino usitnjavanje hrane. Većina je tako dizajnirana da prianja na sve vrste podloga, a sve što je potrebno je da ubacite hranu u pregradu i okrećete dršku u smeru kazaljke na satu - brzo, lako, jednostavno.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava