Pileće kuglice u gnezdu

Kombinacija snova.

copyright
Copyright: marina
Pročitano: 1525 puta
Kategorija: Glavna jela
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

2 srednje tikvice

200 g čipkastih širokih rezanaca

Za kuglice:

200 g pilećeg belo mesa

1 jaje

2 kriške hleba

malo mleka

80 g parmezana

so

50 g spanaća

Za spanać sos:

300 g spanaća

1 čen belog luka

so

malo ulja

Za bešamel sos:

5 kašika ulja

1 kašika brašna

2 dl mleka

so

Priprema

Tikvice oljuštiti i iseći na tanke šnite. Čipkaste rezance skuvati u vrijućoj i posoljenoj vodi.
Hleb iskidati na manje parčiće i preliti sa malo mleka, koliko da upije. Belo meso samleti i u dublju posudu sastaviti sa jajetom, omekšalim hlebom, parmezanom, sitno seckanim spanaćem i sve posoliti po ukusu. Praviti manje kuglice (otprilike malo veće od oraha) pa ređati u pleh koji je nauljen. Kada su sve kuglice napravljene preliti ih sa malo ulja i staviti u rernu da se peku na 220 stepeni C dok ne porumene.

U međuvremenu napraviti sos od spanaća. Na malo ulja izdinstati sitno seckani beli luk. Potom dodati sitno seckani spanać i soli po ukusu. Sve to lepo mešati da se sastojci lepo sjedine pa skloniti sa šporeta.

Za bešamel sos na ulju propržiti malo brašno (koliko da se dobije svetlo braon boja), potom naliti mleko, posoliti po ukusu i mešati da se dobije željena gustina (iliti malo ređe od pudinga).

Skuvane čipkaste rezance ocediti od vode pa ih sastaviti sa sosom od spanaća, pečenim pilećim kuglicama i bešamel sosom.

U okrugli kalup ili manju tepsiju ukrug i po dnu poređati tikvice stim da ivice odozgo vire jer će se njime prekriti fil. Potom sipati sastavljene filove sa rezancima i prekriti sa tikvicama. Staviti da se jelo zapeče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C.

Napisao: 
Prethodni recept
Sendviči
Sledeći recept
Pohovane tikvice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava