Voćni kolač

Obradujte svoje najdraže ovom ukusnom voćnom poslasticom.

copyright
Copyright: Vesna
Pročitano: 1121 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

8 kašika brašna

200 ml mleka

2 kesice vanilin šećera

1 kesica praška za pecivo

Za voćni nadev:

2 jabuke

2 kruške

6 šljiva

200 g šećera

Za fil:

250 ml mleka

1 kesica pudinga od vanile

50 g šećera

100 g margarina

Priprema

Kora: Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, dodati mleko te lagano mutiti mikserom. Potom, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve lagano promešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u pleh (srednje veličine) i peći na 180 stepeni C oko 25 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi.

Voćni nadev: Jabuke, kruške i šljive dobro oprati i iseckati ih. Na dno pleha rasporediti 100 g šećera, preko naneti seckano voće a preko voća 100 g šećera. Peći na 180 stepeni C, 20 minuta. Ostaviti da se prohladi i kad bude mlako naneti preko pečene i ohlađene kore. Ostaviti da se dobro ohladi. Za to vreme pripremiti fil.

Fil: U šerpu usuti 200 ml mleka i staviti na vatru da provri. Posebno, u 50 ml hladnog mleka razmutiti puding i ukuvati u vrijuće mleko. Kad dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Mikserom umutiti margarin, sastaviti ga sa ohlađenim pudingom i sve dobro izmiksati pa naneti preko voćnog fila. Seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava