Sve ćelije sadrže hiljade enzima koji omogućavaju normalan rad i razvoj ćelija. Mehanizam koji izaziva braon boju kod sečenih jabuka ima veze sa polifeon oksidazom i to tako što dolazi…
Vladar Engleske od 1509. do 1547, Henri VIII, bio je poznat po svom nezajažljivom apetitu. Uživao je u banketima skoro koliko i u ženidbama (ženio se 6 puta), a kuhinja…
Niste li već čuli da glavne face u kuhinji više nisu kuvari, već poslastičari? Ako jeste, sjajno, a ako ne, sada ćemo vam pokazati zašto. Spremite se da zaplovimo u…
Cezar salatu, jedan od najpopularnijih obroka u restoranima današnjice, izumeo je Cezar Kardini, 1924. godine. Priča kaže da Kardini, vlasnik jednog restorana, nije imao bog zna šta od namirnica u…
Čips od krompira prvi put je napravljen 1853. godine u državi Njujork. Leta te godine, glavni kuvar u jednom restoranu u Saratoga Springsu, Džordž Krum dobio je narudžbinu – pomfrit.…
Kanadska slanina – uprkos svom imenu, kanadska slanina je nastala u Velikoj Britaniji. Dansko pecivo – još jedna namirnica čije je ime zbunjujuće. Nastalo je u Beču, a u Danskoj…