Kiselina u limunadi može da prodre kroz spoljnji sloj zuba, takođe može uništiti brojne bakterije u ustima čime narušava njihov balans što može dovesti do propadanja zuba. Može se pojaviti…
Visoki procenat kalijuma i mali procenat natrijuma daje krastavcu izuzetno delotvorno diuretičko svojstvo. Da bi se ono sačuvalo, ne sme se soliti kako ne bi izgubio jedno od svojih najvrednijih…
Žalfija je višegodišnja zeljasta biljka koja uspeva na bogatom i rastresitom zemljištu. Traži mnogo svetlosti i toplote, iako može da podnese i niske temperature. Ne podnosi vlagu, pogoduje joj primorska…
Spanać je jednogodišnja biljka koja potiče iz Persije, a masovno je uzgajan u Kini gde je dospeo još u 7. veku, dok je u Evropu stigao u 11. veku. Spanać…
Cvekla je povrće koje je lako prepoznati po jarko crveno-ljubičastoj boji. Može se uzgajati u različitim klimatskim uslovima i nudi niz lekovitih svojstava jer je izvor vlakana, minerala i vitamina.…
Špargla je povrće koje pripada porodici ljiljana. Uzgaja se širom Evrope, severne Afrike i zapadne Azije. Bogata je kalijumom, folnom kiselinom, vitaminom B6, tiaminom i vlaknima. Špargle nazivaju i „kraljevsko…