Sirovi med i malina – udruženi deluju blagotvorno na celokupan organizam!

Pročitano: 4875 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(0 glasova)

Sve je više dokaza zasnovanih na naučnim istraživanjima koji potvrđuju višestruku korist sirovog meda. Sirov med ne samo što ima antiseptična i antioksidativna svojstva, već deluje blagotvorno na celokupno ljudsko telo.

Sirov med u kombinaciji sa malinom je posebno dobar za prehladu. Napravite čaj od bilo kog bobičastog voća, dodajte kašiku meda sa malinom, kao i cimet ili limun. Za veoma kratko vreme, smiriće vam upaljene sinuse, ublažiti curenje iz nosa i glavobolju.

U odnosu na ostale, sirov med u kombinaciji sa malinom je odličan izvor vitamina C, mangana, magnezijma, nijacina i dijetetskih vlakana. Bogat je i vitaminom B, folnom kiselinom kao i gvožđem. Visok sadržaj polifenola smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti tako što sprečava stvaranje trombocita i smanjuje krvni pritisak putem antiinflamatornih mehanizama. Bitno je napomenuti da ova vrsta meda sadrži zeaksantin koji je ključan za zdravlje očiju i sprečava potencijalna oštećenja koja mogu nastati usled makularne degeneracije.

Zbog hranljivih sastojaka koje pružaju udruženi – kašika sirovog meda sa dodatkom maline je jedan od najefikasnijih načina da ojačate svoj imuni sistem.

Sirov med na bazi maline možete kombinovati uz: ražene pahuljice, mekani kozji sir, palačinke ili pak čizkejk. Neki od navedenih predloga mogu postati vaš omiljeni dezert ili užina – izbor je na vama!

Posetite Happy Honey i saznajte više.

Happy Honey sirov med Oklagija baner

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava