Marlon Brando i njegove neobične navike u ishrani

copyright
Copyright: mayathorsnotebook.wordpress.com
Pročitano: 2304 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(1 Glas)

Marlon Brando je bio jedan od najpopularnijih glumaca prošlog veka i apsolutni miljenik žena. Čak je i Merilin Monro jednom prilikom izjavila kako je on "najseksepilniji muškarac kojeg je ikada videla". Glumio je u holivudskim hitovima kao što su "Tramvaj zvani želja", Divljak", "Kum"; "apokalipsa danas"... No, pošto smo mi ipak kulinarski sajt, odlučili smo da malo istražimo njegove navike što se tiče ishrane. Neke su očekivane, a neke su bogme itekako čudne.

Njegov kolega Ričard Erdman, sa kojim je glumio u svom prvom filmu "Ljudi", kaže kako je Marlon tokom snimanja tog filma jeo ogromne količine putera od kikirikija. Bio je u stanju da pojede celu teglu odjednom. Takođe, tokom pedesetih godina je obožavao i peciva sa cimetom, koja bi za tren oka smazao uz punu šolju mleka.

Jedan od njegovih najbližih prijatelja, Karlo Fiore, jednom prilikom je izjavio kako su nagomilane kile početkom 60'ih godina jako počele da mu smetaju, te da je često bio na brzinskim djetama, ali bezuspešno. Marlon Brando tokom tih godina prosto nije mogao da odoli obroku koji se sastojao od kobasica i jaja i palačinki sa javorovim sirupom za dezert. Kako je odmicala šesta dekata, kile su se sve više nagomilavale, pa neki tvrde kako je jednom za rođendan dobio kaiš sa kartom na kojoj je pisalo "nadamo se da ćeš moći da ga zakopčaš". Pored kobasica i palačinki, Brando je obožavao i pitu sa jabukama, sladoled (kažu da je jednom pojeo pet kila sladoleda odjednom) i piletinu (njegov zet tvrdi da je bio u stanju da pojede dva cela pileta za ručak).

Legenda kaže da je prilikom snimanja filma "Dvoboj na Misuriju" bio toliko gladan da je sam upecao i pojeo žabu iz obližnje bare uz komentar "kad si gladan, gladan si". Tokom osamdesetih godina, Brando je već bio itekako gojazan (imao je oko 160 kila). Više puta je pokušavao da skine kile, ali bezuspešno. Jedan od krivaca je i Burger King koji je postao izuzetno popularan u SAD tih godina, a pored toga, Brando je par puta opet bio uhvaćen kako jede sladoled u pakovanju od pet kila.

Pred kraj života, Marlon Brando je ipak odlučio da svoje navike dovede u red, pa je malo zdravijom ishranom uspeo da skine oko 30 kila. Ipak, srce i jetra su već bili bespovartno oštećeni pa je ovaj čuveni glumac preminuo prvog jula 2004. godine. Njegovi najbliži prijatelji tvrde kako do poslednjeg dana nije prestao da, u makar malim količinama, uživa u njegovom omiljenom sladoledu.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava