Nedeljni horoskop: 18. - 24. decembar 2023.

Pročitano: 165 puta
Kategorija: Horoskop
Ocenite horoskop:
(0 glasova)

Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 18. do 24. decembra 2023. godine!

Promene u ishrani pozitivno bi se odrazile i na to kako se osećate, pa i na vaš imunitet. Svakako bi vam više prijala lagana hrana, ali ne znam koliko je to izvodljivo u ovim zimskim i pretprazničnim danima.

Posao
Protrčaćete kroz ovu nedelje u prilično brzom tempu. Od samog početka nedelje ćete shvatiti da je to trka sa preponama, a usput ćete se malo boriti i sa vetrenjačama. Neki dogovor će izgledati kao totalno ostvariv, pa neostvariv i maltene nemoguć – pa će se opet pronaći rešenje ili „rupa u zakonu“ da se stvari ispeglaju i zaključe. Nemojte da se iznenadite ako budete uspevali iz drugog, trećeg, petog pokušaja – sada ništa ne ide lagano. Neka saradnja koju ste otpisali, ponovo se pokreće.

Ljubav
U nekom ste baš baš opuštenom fazonu ovih dana, pa gledajte da iz te opuštenosti u kombinaciji sa avanturističkim duhom koji vas „voza“ – ne zabrljate. Ovo posebno važi za zauzete Ovnove koji lako mogu ući u simpatičnu komunikaciju i „bezazleni“ flert sa nekim – a to se u narednih desetak dana lako može pretvoriti u golemo iskušenje. Držite se vi „regularnog“ partnera – ionako će vam tokom ove sedmice odnos biti „prošaran“ – red džapanja, red strasti. Kod slobodnih se ljubavne vatre i vatrice vrlo lako „pale“ – novozapočete veze više mirišu na uzbuđenje, zabavu i avanturu, na nešto stabilno baš i ne.

Zdravlje
Dosta se energetski trošite, imunitet nije sjajan.

Skloni ste gurmanlucima i pojačanoj upotrebi začina. S druge strane – vaš probavni sistem vam s vremena na vreme šalje signale da ne preterujete. Mogli biste da pokušate.

Posao
Ovo je pomalo izazovna sedmica za vas. U nekom ste nestrpljivom i ne baš taktičnom fazonu ovih dana – a suočavaćete se sa situacijama i sa osobama koje vam razvlače živce zastojima, kašnjenjima, netačnim informacijama ili pak kojekakvim papirološkim brljotinama. Pokušajte da budete fleksibilniji (koliko je to u vašoj moći) i da se prilagodite – usput rešavajući situacije u hodu. Nije dobar trenutak za bitne odluke, pa ih izbegavajte – pogotovo one koje donosite u momentima kada ste impulsivni ili tvrdoglavi.

Ljubav
Osećanja će vam ovih dana biti duboka, intenzivna i snažna – ali i nestabilna, pa možete varirati u svojim ponašanjima i u odnosu sa voljenom osobom. Bićete nešto više posesivni i u malo dramatičnom raspoloženju, pa samim tim i skloni naglim izlivima i strasti, ali i fazama zvanim „sve ili ništa“. Period solidne komunikacije sa partnerom je i dalje aktuelan – razgovori će doneti razumevanje i mir. Slobodni Bikovi – neko vas može pokrenuti – energetski, adrenalinski, strasno i uključiti vam sve alarme i lampice. Iznenadna dešavanja u ljubavi će vam prijati, probuditi vas. Dajte sebi priliku da uživate.

Zdravlje
Stresan period koji se može odraziti kroz slabiji imunitet.

Blizanci mogu biti u nekom napetom i nervoznom stanju. Takva stanja dođu i prođu, ali bi mogla doneti da frustracije “davite” hranom. Izbegavajte mesne prerađevine, neće prijati vašem stomaku.

Posao
Atmosfera u radnom okruženju baš i neće biti za poželeti – svi su nešto neurotični, isključivi, sa čudnim ponašanjima – a i vi ćete biti skloni da “lupite, pa ostanete živi”. Komunikacijski i saradnički odnosi su definitivno izazovni ovih dana – ako je to ikako moguće – budite strpljiviji, razumniji i tolerantniji od drugih. Brzina i tempo dešavanja koji jačaju udružiće se sa preprekama i tehničkim problemima – pa su izvesni zastoji u najnezgodnijim mogućim trenucima. Rešivo je, ali će vas opteretiti.

Ljubav
Em imate sto i jednu situaciju u svakodnevnom životu koja vas izuva iz cipela i nervira, em vas i u partnerskom odnosu stalno nešto “žulja” po mozgu i svaki čas preispitujete reči, postupke, vraćate se u prošlost i iznova “kopate”. S druge strane, ni partner nije cvećka ovih dana – raspoloženja su mu promenljiva, povremeno čudna – i negde je i normalno što vam srce nije na mestu i u miru. Koliko god to delovalo teško – razgovori će popraviti situaciju. Slobodni – mogu se pojaviti nove i inspirativne osobe za vas – ali je pitanje koliko ste vi sada spremni i otvoreni za nešto novo, a koliko “ronite” po prošlosti.

Zdravlje
Mrljavo – odmarajte, hranite se zdravije, krećite se. Prehlade i infekcije lako dolaze.

Sada se možete malo “tešiti” hranom, pogotovo u noćnim satima – a ovo će samo pojačavati apetit. Pokušajte da se tešite voćem i povrćem a ne grickalicama, slatkišima i masnom hranom.

Posao
i u ovoj će sedmici postojati napetost, žurba, pa čak i poneki burni momenat sa saradnicima i kolegama. Povećanu energiju koja sada postoji kod vas bolje usmerite u motivaciju, produktivnost i posvećenost onome što radite – nego na nervozu oko svega i svih. Obaveze pred vama nisu jednostavne i traže dosta odgovornosti i fokusiranosti, pa se potrudite da ne pravite greške. Moguća je obnova saradničkog odnosa iz prošlosti. Informacije ili papirologija koju čekate – stižu u drugom delu sedmice.

Ljubav
Nešto ste više osetljivi ovih dana, osećanja su vam intenzivna i snažna – pa ćete ih lako pokazivati partneru i „davati sebe“ u odnos, ali ćete isto tako lako imati i po neki neprijatni „pad“ – jer ćete previše lično shvatiti partnerovu trenutnu okupiranost drugim stvarima i nemogućnost da vam u celosti posveti svoje slobodno vreme. Na sreću – potreba za ljubavlju i bliskošću je sada jača, pa ćete na jednostavan način razrešiti trenutne nezgodne situacije. Slobodni Rakovi – interesantni kontakti kroz druženje i prijatelje, preko društvenih mreža, pa čak i kroz posao. Potencijalni susret/kontakt sa bivšim partnerom u drugom delu sedmice.

Zdravlje
Prehlade.

Ne činite sebi dobro navikama koje ste u prethodnom periodu usvojili. Uopšte nije važno da li je u pitanju neredovna ishrana, konzumiranje određenih namirnica u većoj meri ili konstantno grickanje – trenutak je kada ovo možete promeniti.

Posao
Obratite više pažnje na dokumentaciju – lako možete zaturiti bitan ugovor i naći ga tek iz nekog trećeg ili četvrtog preturanja po stolu, fiokama, u arhivi. Ova vam sedmica može doneti da se ne „čujete“ istinski sa sagovornikom – već da svako od vas ima svoju interpretaciju rečenog. Zato obratite pažnju na ono što dogovarate. Proverite ono što ste odradili u prethodnom periodu – vrlo je moguće da ste nešto propustili ili napravili grešku. Novac će vam odlaziti ili na kuću i porodicu....ili na uživanje i provod.

Ljubav
Neke će se situacije u vašim emotivnim relacijama odvijati u ovom periodu lakše, neke će i dalje bagovati. Emocije će biti duboke, a strasti više nego prisutne – i to je ono što je dobro. Ono što će donositi otežanje je povremena obostrana tvrdoglavost, ali i opterećenosti kroz porodicu ili posao. Iskoristite dane vikenda da se opustite, odete negde i provedete više vremena zajedno. Slobodni Lavovi – mogućnost ulaska u tajne, neobične, naglašeno strastvene ili pomalo “čudne” veze. Takođe, sledi vam neki povratak u prošlost – bilo na vašu inicijativu, inicijativu ex partnera ili potpuno slučajno.

Zdravlje
Prehlade, meteoropatske tegobe. Stariji – kosti, zglobovi.

Jedite ono što volite, ali pokušajte da budete umereni i odmereni. Još uvek je kod vas prisutna neka “nervoza” u stomaku i povremeni problemi sa varenjem. Uzimajte više tečnosti, naročito čajeva.

Posao
Čas će sve funkcionisati “pod konac” i kako treba, čas nećete uspevati da se organizujete i završite na vreme obaveze – jer će i okolnosti, ali i saradnici biti pomalo haotični i samo vam odmagati . I kod vas postoji dosta nervoze, pa vas neke osobe mogu lako izbaciti iz takta – pokušajte da ne pokvarite odnose koji su vam od važnosti. No, i pored ovih situacija sa kojima ćete morati u hodu da izlazite na kraj – suštinski vaši rezultati neće biti ni malo loši. Pritom se misli i na finansije, koje mogu biti baš solidne.

Ljubav
Vrlo lako, ali i prilično nervozno reagujete u ovim danima – sve vas može iziritirati, žacnuti, ubosti u mozak – i vaša će reakcija biti momentalna i ne baš u skladu sa situacijom. Merite malo svoje reči i postupke (ne hvatajte se za sitnice kao da vam život znače) , ne donosite nepotrebnu nervozu i tenziju u partnerski odnos. Bolje je da isplanirate neku zajedničku akciju, druženje, putovanje....ili da uživate u strastima. Slobodne Device – retrogradno kretanje vašeg vladara kroz polje ljubavi, kao i naglašen sektor prošlosti – može vas „voziti“ unazad kroz razmišljanja o starim ljubavima, ali isto tako može vratiti nekog od njih u vaš život. Takođe, potencijalne nove osobe su slične ili nude isti tip odnosa kroz koji ste već prošli.

Zdravlje
Imunitet i na dalje nije sjajan, a starije Device mogu imati aktivaciju hroničnih tegoba.

Umete da ugodite sebi, mada ćete se truditi da ne pređete granice koje ste postavili. E sad, koliko će to biti uspešno, to ćemo videti – evidentno je da vam cela sedmica donosi lepa, slatka i slana iskušenja.

Posao
Poslovna sedmica u kojoj će vas dešavanja često činiti nervoznim i napetim – bilo da tenzija postoji zato što se neke situacije, dogovori, papirologija razvlače, otežu i kasne – bilo da vas saradnici iritiraju promenama u poslednjem trenutku . I pored svega sa čime morate da se borite ovih dana – ipak ćete sa puno volje i energije “gurati napred” i uglavnom uspevati da završite ili rešite ono što vam je od važnosti. Novčani tokovi u ovom periodu su sa velikim oscilacijama – zarade i troškovi se “jure”.

Ljubav
Vaša osećanja su vrlo intenzivna i šaltaju od duboke zaljubljenosti i strasti pa sve do ljubomore i besa. Zato je sada u odnosu sa partnerom potrebno više lepih tema i dešavanja – onih koje donose osmeh, pozitivnost i dobru energiju. Potrebno vam je da ne budete statični, već aktivni – da izlazite, družite se, odete na kraći put – da biste lakše izašli na kraj sa povremenim negativnim promenama raspoloženja, teskobom ili stresom – koji mogu posebno kod vas biti prisutni. Slobodne Vage – bićete skloni potezima koji su neuobičajeni za vas – bilo da je to kontakt sa bivšim partnerom (iako ste rekli „nikad više“), bilo da je to ulazak u avanturu, flert ili vezu sa nekim potpuno drugačijim od vaših dosadašnjih partnera.

Zdravlje
Virusne i bakteriološke infekcije, a moguće su i povrede.

U jednom trenutku ste odmereni, čak restriktivni kada je ishrana u pitanju. U drugom pak sednete i ne ustanete dok ne počistite sve što je ispred vas. Pažljivije birajte namirnice, uvedite se u neki red i držite ga se.

Posao
Koncentracija vam je trenutno „nula bodova“ pa su svaka obaveza i zadatak zahtevni po vas – jer ili ne slušate sagovornika, ili se ne razumete sa njim ili jednostavno – ne uspevate da se skoncentrišete i posvetite onome što radite. Takođe, svaka sitnica vam odvlači pažnju pa je izvesno da ćete neke stvari završavati ili u poslednjem trenutku....ili ćete probiti rokove. Oni preko puta vas vas iritiraju, ali ni vi niste „cvećka“ jer ste napeti i brzo odreagujete na ono što doživljavate kao kritiku ili provokaciju.

Ljubav
Neki čudni dani su pred vama, a da li će dešavanja skrenuti u pravcu ljubavi i strasti ili pak nervoze, sukoba (pa i naglih odluka koje mogu prilično uzdrmati neke veze, čak Ih i prekinuti) – zavisiće na prvom mestu od vas. Možete vi u ovom periodu biti naglašeno tvrdoglavi, teški, komplikovani – a ni strpljenje i tolerancija vam baš i neće biti jača strana. Ljubomoru i posesivnost, kao i reakcije koje proizilaze iz istih stavljam na poslednje mesto – jer se nadam da ćete umeti da “podignete ručnu” i ne napravite dramski igrokaz od svoje veze. Slobodni – strasti koliko vam srce i duša ište. Stabilnosti i trajnosti – pa i ne baš.

Zdravlje
Ne baš bajni energetski nivo. Osetljivost na prehlade i infekcije urinarnog trakta.

Nećete voditi računa o tome šta jedete i kada jedete – uživaćete u hrani onda kada vam se i koliko vam se hoće. U prevodu – eto vama viška kilograma očas posla ako ne promenite nešto.

Posao
Više se fokusirajte tokom dogovora, papiroloških pitanja ili tokom završavanja obaveza – lako je sada propustiti neki mali, ali važan detalj – a posle ćete morati da ga ispravljate, gubite vreme i rešavate. Koliko god biste vi želeli da požurite – sada zaista važi “preko preče, naokolo brže” – pa se učite strpljenju u ovim danima. Cela sedmica vam donosi višak obaveza a manjak vremena i kvalitetne komunikacije sa saradnicima – što je do vas, rešavajte a što je do drugih – neka ide kako ide.

Ljubav
Vi lično ste dosta napeti i možete neke situacije sa partnerom doživljavati drastičnije nego što to one zaista jesu. Takođe, neke od vas pomalo muče talasi ljubomore (sa razlogom ili bez). To može kod vas proizvesti potrebu da odreagujete naprasito – a situaciju definitivno nećete poboljšati na taj način . I dalje vam se preporučuje da donosite pozitivnu energiju u odnos i da više stavljate fokus na ono što je dobro u vezi. Strasti sada više nego funkcionišu – igrajte na tu “kartu”. Slobodni – period u kojem možete da se igrate, zabavite, flertujete – ne opterećujte se razmišljanjima, samo uživajte.

Zdravlje
Imunitet je daleko od sjajnog – odmarajte se, hranite pravilno, čuvajte sebe.

Nećete biti neumereni, već ćete jesti sa većim zadovoljstvom i više uživati u hrani. Neki od vas će pojačati i slatkiše, ali obzirom na to da vam se ovo retko dešava....neće biti posledica po vašu kilažu....

Posao
Poslovna dešavanja su nešto sporija, što vam povremeno može izazivati nervozu. Takođe, neke svoje ideje ili planove trenutno ne uspevate ili ne možete zbog okolnosti (ili manjka podrške) da pokrenete. Ne žurite, ostavite sebi dovoljno vremena da o svemu još jednom razmislite – a prilika za pokretanje i promene će biti, ali od drugog dela januara. Može vas iritirati što neke dogovore ili papirološka pitanja ne možete da obavite u onim rokovima koje ste sebi odredili. Neplanirani troškovi vam odnose novac.

Ljubav
Odnos sa voljenom osobom je tokom ove nedelje podložan većim oscilacijama. Razlog za promenljiva raspoloženja u vezi može ali i ne mora biti sam odnos između vas dvoje. Ukoliko nemate dileme po pitanju partnerstva u kojem ste, već vas muče neke druge životne situacije – onda se potrudite da to ne utiče u većoj meri na vas dvoje. Ako vas pak baš nešto po pitanju vašeg partnerstva muči – teško je da možete dobiti odgovore povlačenjem u tišinu. Slobodni Jarčevi – analizirate prošlost po pitanju ljubavi, razmišljate o tuđim, ali i o svojim greškama. Kao što je vrlo moguć kontakt sa bivšim partnerima, isto tako vam se otvaraju dobre šanse za nova i uzbudljiva emotivna interesovanja.

Zdravlje
Povrede, hronične tegobe, osetljiv respiratorni sistem.

Vaš će apetit dosta varirati u ovom periodu. U suštini, zavisiće od vašeg raspoloženja, a ono će biti promenljivo u sedmici koja je pred nama. Preporučuje vam se više citrusa, zbog imuniteta.

Posao
Mentalno ste dosta istrošeni, a verovatno imate i gomilu nerešenih pitanja ili briga koje stalno motate po glavi – što baš i ne doprinosi nekom posebnom vašem angažovanjem. Zato ćete funkcionisati “na preskok” – sa oscilacijama i po pitanju fokusa, ali i rezultata. Ova nedelja jeste naporna po vas, ali ne znači da njenim rezultatima nećete biti zadovoljni – posebno po pitanjima finansija. O troškovima nećemo da pričamo, tu odavno već sve znate. Razgovor sa nadređenima vas može iznenaditi.

Ljubav
Neće vam ova sedmica baš ići na ruku kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Obaveze su naglašene kod oboje, raspoloženje vam je promenljivo, a može se dogoditi da partner bude i u zdravstveno ili energetski nešto lošijoj fazi. No, postojaće svakako situacije koje će vas “čupati” – strasti su i dalje jake, a postoji prostor i da to zajedničko vreme (ne baš puno) provedete u aktivnostima koje vam prijaju, bilo da ste sami vas dvoje ili sa prijateljima, u nekim društvenim aktivnostima. Slobodne Vodolije – period za društvenost, igru i zabavu – nema baš puno prostora za pokretanje “ozbiljnih” emotivnih priča.

Zdravlje
Mentalna i fizička istrošenost.

Raspoloženje vam početkom nedelje baš i neće biti neko naročito, što će u velikoj meri uticati na vaš apetit i oscilacije u njemu. No, kako se budemo bližili kraju sedmice, osećaćete se bolje.

Posao
Neki dogovori, situacije, obaveze – jednostavno neće ići kako je planirano. Ne mora da znači da je to automatski loše, ali znači da je potrebno prilagoditi se svakoj situaciji koja se postavi pred vas. Imaćete važne pregovore ili sastanke – njihova realizacija teško da će moći da bude odmah, ali tokom januara meseca je više nego ostvariva. U poslovnim odlukama, ali i u kontaktima sa saradnicima – vodite se razumom, logikom, praktičnošću – a ne osećanjima. Troškovi vas jure (a i stižu) u ovoj sedmici.

Ljubav
Neki napeti momenti ili nerazumevanje postoje između partnera i vas tokom ove sedmice. Oboje ste preosetljivi i promenljivih raspoloženja – ne mora ovo da se automatski vezuje za vaš odnos, mogu vam i druge životne situacije (ili osobe) “ulivati” nervozu –ali je bitno da tu nervozu ne pretvorite u raspravu ili tenzičan odnos između vas dvoje. Bolje je da ovo vreme iskoristite i napravite planove za praznike. Slobodne Ribe – vrlo dinamična i aktivna nedelja je pred vama. Mogućnost za više kontakata sa potencijalnim novim (ili čak bivšim) partnerima. Takođe – izlasci i novi planovi sa prijateljima.

Zdravlje
Popravljanje zdravstvenog stanja od drugog dela sedmice.

Autor horoskopa: venerasapapilotnom.com
Astrolog: Olga Savić

 

 

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava