Izbegnite sezonske prehlade uz pomoć ovih pet namirnica!

copyright
Copyright: fivestaruc.com
Pročitano: 1331 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Sezonske prehlade najviše pogađaju respiratorni sistem, a mogu uzrokovati i nekoliko tipova virusa. Najbolja odbrambena linija je izbegavanje bliskog kontanta sa zaraženim osobama. Ipak, nekoliko namirnica takođe može biti od koristi jer mogu smanjiti simptome kao što su: bolovi u grlu, slabost i mučnina.

Đumbir – Čim osetite bolove u mišićima izazvane gripom uz potencijalno visoku temperaturu, posegnite za ovom moćnom biljkom. Istraživanja sugerišu da đumbir može smanjiti oticanje zglobova i brojne bolove. Dokazano je i da pomaže u prevenciji mučnine.

Beli luk – Sadrži tip vlakana koji jačaju imuni sistem i pospešuju varenje. Da biste zaista iskoristili sve prednosti koje nudi, iseckajte sirovi beli luk i ostavite ga da odstoji 10 do 15 minuta jer ćete na taj način omogućiti aktiviranje korisnih jedinjenja.

Govedina – Bogata je cinkom koji jača imuni sistem i štiti vas od sezonskih prehlada.

Pasulj – Proteini u pasulju pomažu u balansiranju tečnosti u organizmu, poboljšavaju imuni sistem i pomažu obnovu ćelija.

Narandže – Pored toga što su super osvežavajuće, narandže su veliki izvor vitamina, minerala i fitohemikalija koji udruženi povoljno utiču na celokupan organizam.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava