Najjednostavniji načini za borbu protiv zatvora

copyright
Copyright: shape.com.sg
Pročitano: 2668 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

1. Voda - hidratacija je ključ ukoliko imate problema sa zatvorom. Ključna komponenta kada osetite ovakvu vrstu neprijatnosti. Ima i dodatne beneficije u vezi sa svim funkcijama ćelija, a jednako je važna i za sam metabolizam i zdravlje kože. Prvi korak u zaustavljanju zatvora je upravo čaša vode.

2. Jabuka - jer sadrži veliko broj rastvorljivih vlakana. Zadržaće vodu dok prolazi kroz digestivni trakt i veoma brzo ukloniti neugodan osećaj.

3. Pasulj - i generalno sve mahunarke su od najveće pomoći. U zavisnosti od vrste, sadrže od 6 do 9 grama vlakana po polovini šolje. Koristite ga kao dodatak salatama kako biste pospešili rad digestivnog trakta.

4. Ovsena kaša - sadrži kombinaciju rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, ali pomaže u smanjenju nivoa holesterola i smanjuje rizik od dijabetesa.

5. Pistaći - bogati su kalijumom, obezbeđuju vitamin B i poseduju dovoljnu količinu vlakana. Savršena su užina jer brzo stvaraju osećaj sitosti, a bogati su proteinima. Napravite i puter od pistaća ili ih sirove koristite kao dodatak jelima ili salatama.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava