Uzroci lošeg zadaha

copyright
Copyright: churchofchristarticles.com
Pročitano: 1193 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Doručak je veoma važan obrok i ukoliko ga preskočite, vaše pljuvačne žlezde nisu toliko aktivne, što isušuje usta i dovodi do lošeg zadaha.

Ljubitelji kafe se verovatno ne bi odrekli jutarnje kafe, pa čak i po cenu lošeg zadaha koji je sve intezivniji što više kafe pijete.

Loše bakterije nataložene u usnoj duplji su samo jedan od mogućih uzroka lošeg zadaha. Perite i jezik svaki put kada perete zube i to činite dva ili tri puta dnevno.

Obično, čim postanete svesni lošeg zadaha posegnete za žvakaćom gumom, misleći da će rešiti vaš problem. Međutim, osim što mogu uzrokovati karijes, takođe utiču na pojačan loš zadah nakon nekoliko sati.

Protein je neophodan našem telu za normalno funkcionisanje, ali ima uticaj na zadah. Ukoliko želite da smršate, nemojte biti ograničeni na jednu grupu hrane, posebno ne preterujte sa unosom proteina. Sve je u umerenosti.

Ponekad, sporedni efekti pojedinih lekova mogu biti povezani sa lošim zadahom. To nikako ne sme biti razlog usled kog biste prestali sa konzumacijom lekova. Obavezan je savet sa lekarom.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava