Bolesti desni - lečenje biljem

copyright
Copyright: happysmiletoledo.com
Pročitano: 2186 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Bolest desni, takođe poznata kao parodontopatija, predstavlja ozbiljnu hroničnu infekciju tkiva desni koja ih može uništiti. Rani znaci bolesti desni ne mogu se lako prepoznati, ili, ukoliko ste primetili neke od simptoma, nemoguća je ozbiljnija stomatološka zaštita osim oralne nege koja podrazumeva pravilnu oralnu higijenu kada je reč o početnoj fazi.

Prva faza je upala desni tkiva ili gingivitis. Ovaj proces počinje lada bakterije počinju da iritiraju desni. Ovo je ujedno i najblaža vrsta bolesti desni. Simptomi mogu biti crvene, otečene i upaljene desni koje lako krvare tokom pranja. U ovom periodu, pranje zuba uz upotrebu konca i druga preporučena nega je neophodna kako bolest ne bi uznapredovala.

Blaga parodontopatija razlikuje se od gingivitisa, što je proces koji napada kosti i desni počinju da se odvajaju od zuba.

Rezultat treće faze je skoro potpuno propadanje strukture kostiju. Sposobnost žvakanja je oslabljena, zubi se pomeraju i labave. Stomatološki tretman u ovoj fazi podrazumeva hiruršku intervenciju.

Maslinovo ulje - Korisno je i temeljno ispiranje usta maslinovim uljem, koje na kraju treba ispljunuti i oprati zube na klasičan način, da bi se sve pokrenute bakterije odstranile iz usne šupljine.

Šargarepa - Izbacite uobičajene grickalice koje doprinose nagomilavanju plaka na zubima pa tokom dana grickajte koren šargarepe. Ona čisti zube a pri tom i uništava bakterije u ustima.

Zelena salata - Polako je žvaćite, jer povoljno utiče na zdravlje usta i zuba.

Propolis - U 1 dl vode nakapajte 15 kapi propolisa. Ovim detaljno isperite usta nekoliko puta u toku dana i obavezno pre odlaska na spavanje.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava