U vreme antike, špargla je smatrana lekom, zbog svojih karakteristika. Ova biljka je bogata glutationom, antioksidantom koji se bori protiv slobodnih radikala u telu i time snižava rizik od kancera.…
Hrom je mineral koji može da smanji želju za ugljenim hidratima i pospeši gubitak kilograma. On uravnotežuje nivo šećera u krvi i od adekvatnog unosa hroma zavisi normalan metabolizam masti,…
Artičoke se već hiljadama godina gaje i koriste u ishrani na Mediteranu. One imaju mnoštvo zdravstvenih benefita - folne kiseline, vitamina C, kalijuma, gvožđa, mangana, bakra i vitamina B. Jestivi…
Svega oko 8% kalorija koje unesemo dnevno potiču od gorke hrane. Međutim, dobra je ideja da se taj procenat poveća. Gorak ukus znači da je ta hrana krcata antioksidantima. Brusnica…
Bilo da pokušavate da sredite svoju ishranu, da jedete zdravije ili da oslabite, jedna stvar je sigurna - zaslađena pića su veliki izbor prekomernih kalorija. Konzumiranje takvih pića povećava rizik…