U vreme antike, špargla je smatrana lekom, zbog svojih karakteristika. Ova biljka je bogata glutationom, antioksidantom koji se bori protiv slobodnih radikala u telu i time snižava rizik od kancera.…
1475
Rotkvice se koriste kao hrana i lek još od Rimskog carstva. One pripadaju istoj porodici kao kelj, brokoli i kupus. Dobrih strana rotkvice ima zaista mnogo - ekstremno nizak broj…
1775
Hrom je mineral koji može da smanji želju za ugljenim hidratima i pospeši gubitak kilograma. On uravnotežuje nivo šećera u krvi i od adekvatnog unosa hroma zavisi normalan metabolizam masti,…
4822
Artičoke se već hiljadama godina gaje i koriste u ishrani na Mediteranu. One imaju mnoštvo zdravstvenih benefita - folne kiseline, vitamina C, kalijuma, gvožđa, mangana, bakra i vitamina B. Jestivi…
1433
Svega oko 8% kalorija koje unesemo dnevno potiču od gorke hrane. Međutim, dobra je ideja da se taj procenat poveća. Gorak ukus znači da je ta hrana krcata antioksidantima. Brusnica…
2317
Bilo da pokušavate da sredite svoju ishranu, da jedete zdravije ili da oslabite, jedna stvar je sigurna - zaslađena pića su veliki izbor prekomernih kalorija. Konzumiranje takvih pića povećava rizik…
1189
Strana 66 od 76