Ječam i ovas Ovsene i ječmene pahuljice bogata su vrstom vlakana koja imaju veoma izražena antimikrobna i antioksidativna dejstva. Ukoliko ih redovno konzumirate, kao vrstu međuobroka, ojačaćete organizam i smanjiti…
1397
Najčesti okidač migrene je hrana međutim, određene namirnice bezbedne su za one koji pate od migrene, u tolikoj meri da čak mogu pomoći u zaustavnljanju migrene. Dok spisak potencijalnih okidača…
Jagode Dodatan razlog da jagode uvrstite u redovan desert je njihovo bogatstvo vlaknima koja pomažu boljem varenju. Navalite! Kokice Postoji samo jedan uslov - bez ulja i soli. Kokice sadrže…
1357
Maslinovo ulje Zauzima prvo mesto na listi najzdravijih ulja u ishrani. Veliki izvor fitohemikalija i mononezasićenih kiselina je ono što ga dovodi na vrh liste. Brojna istraživanja pokazuju da povećava…
Avokado Pored toga što je izvor mononezasićenih masnih kiselina koje mogu pomoći u sprečavanju zgrušavanja krvi, avokado takođe sadrži i kalijum koji reguliše krvni pritisak. Bogatstvo magnezijumom smanjuje rizik od…
Jabukovo sirće se odavnina koristi i kao hrana i kao lek, nijedna salata ne može da prođe bez njega, a poznato je i to da je dobar za vitku liniju…
1035
Strana 68 od 85