Interkontinental torta

Druga torta se zove ovako.

copyright
Copyright: Valentina
Pročitano: 554 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

Za koru:

15 belanaca

15 kašika šećera

21 kašika mlevenih oraha

12 kašika brašna

Za fil:

15 žumanaca

20 kašika šećera

15 kašika brašna

1 l mleka

400 g margarina

300 g mlevenih oraha

300 g crne čokolade za kuvanje

100 g bele čokolade za kuvanje dekoracija

200 g šlaga

Priprema

Za pripremu ove torte potrebno je umutiti 3 iste kore. Znači, umutite 5 belanca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Dodajte 4 kašike brašna i 7 kašika mlevenih oraha i na najmanjoj brzini miksera kratko izmešajte. Na isti način pripremite još dve kore. Ispecite ih u rerni na 180 stepeni C oko 10 minuta. Ja sam pekla u pravougaonom plehu dimenzija 32 x 22 cm. Pleh obložite pek papirom i špatulom ravnomerno rasporedite smesu za koru. Pečenu koru ostavite da se ohladi pa tek onda lagano skinite papir.

Za fil u dubljoj posudi  penasto umutite žumanca sa šećerom. Dodajte brašno i oko 200 ml mleka i dobro umutite mikserom. Preostalo mleko stavite na ringlu da se zagreva. Izaberite veću šerpu jer ima prilično fila. Ja sam koristila treću po veličini iz onog kompleta od četiri šerpe. Smanjite zatim temperaturu ringle, šerpu maknite i lagano u mleko ulijte smesu od žumanaca uz neprestano mućenje. Vratite šerpu na ringlu i skuvajte krem neprestano muteći mikserom. Pazite da se fil ne uhvati za dno šerpe. Gotov fil pokrijte prijanjajućom folijom tako da dodiruje površinu fila i ostavite da se ohladi.

Posebno umutite margarin i sjedinite ga sa ohlađenim filom. Podelite fil na 3 jednaka dela. U jedan deo dodajte 300 g otopljene crne čokolade, u drugi deo 100 g otopljene bele čokolade, a u treći deo 300 g mlevenih oraha. Svaki fil posebno dobro umutiti da se sastojci sjedine.

Prvu koru stavite na poslužavnik, premažite je crnim filom, zatim stavite drugu koru pa je premažite žutim filom, i na kraju treću korau i fil sa orasima. Tortu ostavite na par sati u frižideru da se stegne pa je premažite i ukrasite sa 200 g umućenog šlaga.

Napisao: 
Sledeći recept
Loli Pop
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava