Česta je zabluda da je karakteristična boja senfa rezultat mlevenja semena slačice. Primamljiva i intenzivna boja senfa zapravo potiče od druge biljke – kurkume (turmerika). Kada se mleveni rizom kurkume…
Ako picu definišemo kao filovanu podlogu od testa, postoje dokazi da je persijska vojska koristila svoje štitove da peče testo još u V i VI veku. Vojnici bi potom na…
Odgovor na ovo pitanje zavisi od onoga koga ste pitali, ali se većina poznavalaca čokolade slaže u oceni da to nije slučaj. Čokolada se pravi od čokoladnog likera (tečnosti koja…
Prema etiopljanskoj legendi, moć kofeina otkrivena je kada je pastir primetio da su mu koze mnogo energičnije kada grickaju bobice jedne određene biljke. Kada je i sam probao te bobice,…
Oko 70 miliona ljudi pati od hroničnih glavobolja, što ovu tegobu čini jednom od najzastupljenijih na svetu. Osim što se ljudi protiv nje bore uz pomoć moderne medicine, postoji i…
Ako ste se pitali koje povrće treba jesti sirovo, a koje ne, da bi se do maksimuma iskoristile sve hranljive materije, ovo je tekst za vas. Iako lak odgovor ne…