Maske za kosu

CopyRight
Copyright: sxc.hu
Pročitano: 2851 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(3 glasova)

Svaka žena želi da ima kvalitetnu kosu kao iz reklama, ali nažalost tu je često problem sa ispucalim krajevima. Evo par prirodnih recepata koji vam mogu pomoći da sprečite pucanje kose i da i vaša izgleda kao sa reklama.

Pakovanje br.1
Ispasirajte jednu bananu, dodajte 2 po kašike surutke, ružine vodice i limunovog soka. Napravite glatku pastu koju ćete naneti na kosu i drđati oko 60 minuta. Nakon toga isperite.

Pakovanje br.2
Umutite jedno jaje, dodajte 1 kašiku meda i pola šolje mleka. Nanesite na kosu i ostavite desetak minuta.

Pakovanje br. 3
Nakvasite kosu pivom i dobro izmasirajte teme. Nakon toga kosu isperite.

Pakovanje br.4
Očistite pola papaje i stavite u beldneru sa pola šolje jogurta. Nanesite masku na kosu i držite oko 45 minuta. Nakon toga isperite dobro.

Pakovanje br. 5
Pomešajte istu meru maslinovog, ricinusovog, bademovog i kokosovog ulja i ugrejte ga. Tako toplo ulje umasirajte u kosu, izmasirajte i pokrijte kapom za tuširanje. Ostavite da odstoji oko 40 minuta. Dobro isperite.

Pakovanje br. 6
Umutite jedno belance, dodajte 3 kašike maslinovog ulja i 1 manji avokado. Nanesite na kosu 40 minuta.

Pakovanje br. 7
Umutite 3 kašike meda i 3 kašike maslinovog ulja. Naneiste samo na ispucale krajeve i držite nekoliko minuta. Nakon toga dobro ispreite kosu.

Pakovanje br. 8
Umutite 1 žumance, 3 kašike maslinovg ulja i 1 kašika meda. Nanesite masku na kosu i držite 20-30 minuta. Dobro isperite.

Izvor: myhealthtip

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava