Rolat sa mlevenim mesom i šparglom

Mleveno meso je dosadno, odnosno ako ga ne napravite interesatnim. Pa stalno nešto izmišljam i probam, zavisno od toga čega ima još u bašti. Inače možda sam već rekla ali mleveno meso nikad ne kupujem kao mleveno. Izaberem nekoliko komada mesa i moj mesar to samelje! Ne može se uporediti sa već samlevenim u kome ima ko zna čega još osim mesa. Osim toga tačno znam odakle je meso, koje moj mesar prodaje. Tako da ovoga puta iskoristimo poslednju šparglu iz bašte i napravimo jedan ukusan rolat. Moja baka je pravila najbolji, tu perfekciju nisam postigla, mada kao i ona volim da rolat namažem grubim francuskim senfom.

Pročitano: 4033 puta
Kategorija: Glavna jela
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Sastojci

1 kg goveđeg mlevenog mesa

400 grama sveže zelene špargle

1 crveni luk

2 čena belog luka

rukohvat manjeg bilja, svežeg (oregano, peršun, timijan)

3 jaja

2 kriške bajatog hleba, ako nemate može i 2 kašike prezli

francuski grub senf (oko 4 kašike)

Priprema

Prvo zamesimo mleveno meso, dodamo iseckani luk i začine, jaje, bajat hleb, bilje (ja am koristila Shoparma začin koji sam pronasla u Holandskoj prodavnici kad sam bila u poseti kod brata u Velingtonu. Vi ako nemate dodajte šta volite na primer alevu papriku, čili i slično). Sve dobro izmesimo i ostavimo da stoji jedno 20 minuta da meso upije sve sastojke. Zatim ga malo razvijemo, ja to bogami rukom da možemo stavljati šparglu i jaja u njega.J aja sam malo kuvala da ostanu rovita. Zatvorimo sve u rolat i premažemo na vrhu sa dobrom količinom grubog senfa. Pečemo 30 minuta na 230 stepeni. Ja na početku pečenja stavim srebrnu foliju koju skinem negde na polovini.

Kako je 1 kg mlevenog mesa za mene i klinku previše stavim ga u frižider i mogu vam reći da je i hladan, rolat super u sendviču sa malo zelene salate.

Napisao: 
Sledeći recept
Musaka sa blitvom
  • 1 kolaric aleksandra 23. jun, 2014. 13:34:14
    savrseno, kao i obicno!! moja deca obozavaju mleveno meso, mada sa sparglom jos nismo probali. prepisujem recept i proba obavezna!!!

    Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava