Jeff Osaka

copyright
Copyright: denverlifemagazine.com
Pročitano: 2093 puta
Kategorija: Poznati Kuvari
Ocena teksta:
(0 glasova)

Džef Osaka rođen je u Los Anđelesu. Oduvek je bio fasiniran ugostiteljstvom, ali se kuvanjem nije bavio sve do svoje 28. godine. Osaka je, prema mišljenju brojnih vrhunskih kuvara, jedan od najboljih na Zapadnoj obali. Pored brojnih pohvala od strane svojih kolega, brojni kritičari ističu njegov neizbrisiv doprinos kulinarskom svetu.

"Twelve" je restoran u kojem je oduvek želeo da radi, a njegov naziv povezuje sa godišnjim dobima. "Smatram da postoje više od četiri godišnja doba, kao što postoje i sastojci koji su dostupni tokom nekoliko meseci godišnje, što i te kako utiče na meni bilo kog restorana."

Najveća inspiracija mu je majka i period odrastanja tokom koga je mnogo vremena provodio pomažući joj u kuhinji. Osakin deda bio je vlasnik restorana, pa je i na taj način naučio brojne trikove. Japanska kuhinja i kupus pita su mu obeležile detinjstvo. Njegovi omiljeni sastojci menjaju se u skladu sa godišnjim dobima, a najviše voli da priprema losos. Najmanje voli bele tartufe. "Uvek sam tvrdio da je so najpotcenjeniji sastojak, samo zato što brojni kuvari ne umeju da odrede savršenu meru." Osaka prezire beli biber: "Brojni šefovi su insistirali na njegovom korišćenju, ali bez obzira na to koliko ga sameljete i dalje ima ukus izmeta". Sastojak bez kog ne može je puter. "Puter je moj slatki greh, sa njim nikad ne znam kada je dosta."

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava