Kinder kocke

Kremaste i ukusne kocke. Srećna Nova godina!

copyright
Copyright: Vesna
Pročitano: 1860 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Sastojci

Za koru:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika voda

2 kašike kakao praha

5 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Za fil:

600 ml mleko

5 kašika šećera

5 kesica vanilin-šećera

6 kašika gustina

150 g margarina

Za glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike šećera

2 kašike ulje

2 kašike voda

50 g margarina

Priprema

Kora: Mikserom umutiti žumanca sa šećerom, dodati vodu, izmiksati pa isključiti mikser. Posebno umutiti šam od belanaca, sastaviti ga sa žumancima i lagano promešati varjačom. Umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodati kakao prahi sve lagano promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u pleh (srednje veličine) obložen pek-papirom i peći na 180 stepeni C, 25 minuta. Pečenu koru ostaviti da se dobro ohladi te je preseći napola (horizontalno).

Fil: U 100 ml hladnog mleka razmutiti gustin. Preostalo mleko (500 ml) sipati u šerpu, dodati šećer, vanilin-šećer i staviti na vatru da provri. U vrijuće mleko ukuvati gustin. Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Margarin penasto umutiti mikserom i sastaviti ga sa ohlađenim filom te dobro izmiksati.

Glazura: Čokoladu za kuvanje izlomiti na sitniju parčad i staviti u šerpicu, dodati vodu, ulje, margarin i šećer, staviti na vatru. Mešati dok se svi sastojci ne otope i sjedine. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.

Finalni postupak: Na tacnu staviti koru, naneti polovinu fila, preko naneti polovinu glazure, preklopiti drugom korom, preko nje rasporediti ostatak fila, a preko njega preliti drugu polovinu glazure. Ostaviti da se stegne, seći na kocke, servirati i poslužiti.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava