Rezistentni skrob je komponenta vlakana koja “odoleva” varenju u tankom crevu zbog čega povećava sitost i smanjuje glad. Kada rezistentni skrob stigne do debelog creva, služi kao gorivo pojedinim bakterijama.…
Isplanirali ste super žurku, sve pripremili i nabavili odlično belo vino. No, zaboravili ste da ga stavite u frižider i rashladite. Gosti svakog trenutka stižu, šta vam je činiti? Bez…
Od davnina radiola je važila za jednu od najcenjenijih lekovitih biljaka zbog čega su njena nalazišta bila strogo čuvana tajna. Činjenica je da radiola poboljšava sposobnost organizma kada je reč…
Mnogi zdravstveni stručnjaci ističu da je kamenje u bubrezima rezultat loše ishrane: visokomasna hrana, nedostatak kalcijuma, velike količine proteina životinjskog porekla i rafiniranog šećera, kao i previše alkohola. Pokušajte sa…
Rizik od moždanog ili srčanog udara povećan je ukoliko vašem organizmu nedostaje vitamin D. Istraživački tim američkih lekara našao je direktnu vezu između nivoa vitamina D u metabolizmu sa mogućim…
Ulje semena korijandera koristi se u ishrani i industriji kozmetike. Korišćeno je još u doba faraona, a Egipćani su verovali da seme korijandera daje besmrtnost. Danas se uglavnom koristi za…
Strana 1 od 41