Evo zašto se osećate umorno iako ste dovoljno spavali

copyright
Copyright: dealpharmarx.com
Pročitano: 1166 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(0 glasova)

Nedostatak fizičke aktivnosti - vreme provedeno na poslu, posebno ukoliko sedite osam sati dnevno utiče na telo i um više nego što možete i da zamislite. Takođe, takav stil života može uticati i na kvalitet vašeg sna zbog čega nemate dovoljno energije. Počnite sa par vežbi i izdvojte vreme za njih u određeno doba dana kako biste organizmu vratili neophodnu energiju i unapredili kvalitet svog sna.

Dehidracija - Koliko vode pijete dnevno? Upravo dehidracija u velikoj meri doprinosi umoru. Naši organi ne rade efikasno jer srce mnogo sporije šalje kiseonik zbog čega se javlja osećaj iscrpljenosti. Obzirom da naše telo u većoj meri čini voda, osam do deset čaša dnevno je neophodno kako bi organizam normalno funkcionisao.

Loša ishrana - je jedan od sigurnih uzroka za to kako se osećate tokom dana. Punomasna hrana može biti razlog osećaju zamora, a mučenje organizma izgladnjivanjem ili dijetama koje ne prijaju vašem metabolizmu su takođe siguran uzrok umora. Ne izbegavajte meso, integralne žitarice, zeleno povrće i sušeno voće. Raznovrsna ishrana bogata vlaknima i prirodnim šećerima je izvor dobre energije.

Disbalans krvnog pritiska - jednak je disbalansu šećera u krvi koji je neuravnotežen zbog vašeg načina ishrane. Ukoliko jedete mnogo prerađene hrane ili proizvoda sa visokim sadržajem šećera, to će zasigurno uticati na vaš krvni pritisak.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava