Kandida - izlečite je ishranom

copyright
Copyright: organiclifestylemagazine.com
Pročitano: 1465 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(2 glasova)

Gljivica kandida, koja se zbog nezdrave ishrane, prekomerne upotrebe alkoholnih pića i generalno stresnog načina života prekomerno razmnožava u organizmu i stvara razne neugodne tegobe, bolest je modernog doba koja zahvata sve veći broj ljudi.

Otkrivena je 1983.godine i još uvek je nisu prihvatili svi lekari i ne postoje pouzdani testovi koji stoprocentno mogu potvrditi da je upravo ona uzročnih mnogih neprijatnih simptoma. Bitno je napomenuti da ona prirodno nastanjuje organizam, a tek je osamdesetih godina otkrivena i počela da okupira pažnju javnosti pre svega zato što se smatra da je hrana ranije bila čistija i zdravija, sa puno manje aditiva i belog šećera koji su glavni krivci za njego prekomerno razmnožavanje.

Neki od simptoma su loša probava, nadimanje, bolovi u crevima i želudcu, upala grla i usne sluzokože, osip, crvenilo kože, suzne oči, glavobolja...a kad dodje u poodmaklu fazu, može prouzrokovati i niz drugih smetnji poput konstantnog umora, zadihanosti, razdražljivosti, pa čak i zaboravnosti i neobjašnjive depresije.

Kako lečiti kandidu?

Pre svega, ona se hrani šećerom i namirnicama koje povećavaju kiselost organizma. Dakle, najuspešnije se leči pravilnom ishranom koja dovodi organizam u bazno stanje. Treba iz ishrane izbaciti svaku vrstu šećera, ne samo belog.

Zabranjene namirnice su: bilo koji šećer, belo brašno, peciva, kvasac, bilo koja fermentisana hrana, preslatko voće, pečurke, kikiriki, mlečni proizvodi, jaja i crveno meso jer dovode organizam u kiselo stanje. Takođe, strogo je zabranjen alkohol, kao i gazirani sokovi.

Dozvoljene namirnice su: svo povrće a pogotovo zeljasto, mahunarke, krompir, integralni pirinač i druge integralne žitarice (ovas, proso, ječam), đumbir, beskvasni hleb od integralnog brašna, blago ispečeni orašasti plodovi, eventualno malo tofu sira..već je napomenuto da se meso ne preporučuje, no riba u malim količinama može biti blagotvorna. Preporučuje se i maslinovo ulje, ceđeni limun, čaj, ali i kefir, kao jedini dozvoljeni mlečni proizvod.

Ekstra saveti: beli luk je jak prirodni fungicid i najbolji saveznik u borbi protiv kandide, tako da ga konzumirajte u što većim količinama. Lečenje ćete bitno ubrzati ako u ishranu uključite i alge, začin kurkumu i ulje od origana.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava