Četiri razloga zbog kojih je sir zdrav!

copyright
Copyright: standard.co.uk
Pročitano: 1325 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Smanjuje rizik od srčanih bolesti – Neki istraživači kroz šalu objašnjavaju takozvani „francuski paradoks“ prema kome Francuzi imaju nisku stopu srčanih oboljenja uprkos njihovom afinitetu kada je reč o siru i drugim masnim proizdovima. Izveštaj iz 2016. godine potvrđuje da oni koji svakoga dana pojedu dve kriške sira smanjuju mogućnost od kardiovaskularnih oboljenja za 18 odsto. Istraživači navode da važnu ulogu igraju kalcijum, kalijum, magnezijum i vitamin B12.

Utiče na rane simptome dijabetesa – Redovno konzumiranje sira može sprečiti razvoj dijabetesa tipa 2 i to za osam odsto! Švedski istraživači ističu da kalcijum, proteini i zasićene masne kiseline igraju najvažniju ulogu.

Smanjuje nivo holesterola – Dve kriške sira dnevno dovoljne su da snizite krvni pritisak i da sprečite apsorpciju masti u crevima, pišu istraživači.

Povećanje mišićne mase – Ukoliko 12 nedelja redovno konzumirate sir, povećaćete mišićnu masu i poboljšati ravnotežu. Kazein i surutka odgovorni su za navedene rezultate istraživanja.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava