Nedeljni horoskop: 15. - 21. maj 2023.

Pročitano: 355 puta
Kategorija: Horoskop
Ocenite horoskop:
(0 glasova)

Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 15. do 21. maja 2023. godine!

Povremena lošija raspoloženja ili osećaj istrošenosti ne treba lečiti pojačanim unosom kalorija, već kroz fizičku aktivnost i hranu koja pokreće – proteine iz ribe, jaja, mesa – kao i kroz povrće.

Posao
Polako se pokreću situacije koje su vam od važnosti i rešenje počinje da se nazire. No, moraćete da budete strpljivi – žurba ne bi trebala da postoji jer je moguće da u brzini ili nestrpljenju napravite više štete nego koristi. Problem sa organizacijom i fokusom još uvek je vrlo prisutan. Komunikacija sa saradnicima je bolja, ali sa autoritetima i šefovima – baš i ne. Vaš elan i motivisanost za posao će se uskoro vratiti. Budite nešto obazriviji sa novcem – previše ga olako i impulsivno trošite.

Ljubav
Vaša su raspoloženja dosta promenljiva, psihički i mentalni umor je pojačan, a partner – iako voljan da vam se u velikoj meri prilagodi – traži više vremena i pažnje od onog što vi trenutno možete da date. Momenti nežnosti i bliskosti smenjivaće se sa momentima kada vam svaka sitnica izaziva nervozu. Pojedini zauzeti Ovnovi mogu biti skloni obnovi tajne veze ili kontakta iz prošlosti. Slobodni – ili trenutno imate druge prioritete ili na vidiku nema nikog ko bi zaokupio vašu pažnju. Ulazak Marsa u vaše polje zabave i ljubavi tokom vikenda – otvoriće nove prilike za vas u periodu koji dolazi.

Zdravlje
Potreban vam je dobar san i relaksacija, kao i više fizičkih aktivnosti.

Hranu možete u ovom periodu doživljavati kao utehu ili lek, jer je okolnosti i raspoloženja lakše svariti kada uživate u omiljenoj hreni. Izbegavajte prženu hranu, višak začina i slatkiša.

Posao
Dobar deo sedmice će zahtevati priličnu količinu truda kod vas, pa čak i oko redovnih dnevnih obaveza ili sitnijih, možda papiroloških pitanja. One obaveze koje ste odlagali ili kojima niste imali vremena da posvetite pažnju – sada će doći na dnevni red. Nešto intenzivnija komunikacija sa saradnicima tokom celog ovog perioda, naročito kako se bude približavao kraj radne nedelje. Žurba čini svoje i svi su nervozni. Dogovori sa šefovima (moguće oko finansijskih pitanja) neće ispuniti vaša očekivanja.

Ljubav
Direktno kretanje Merkura, dolazak Jupitera nakon dvanaest godina, mlad Mesec – sve se to tokom ove nedelje dešava u vašem znaku, otvarajući pred Bikovima jedno novo životno poglavlje, protkano velikim promenama. U vašim će emotivnim relacijama dosta toga funkcionisati baš kako treba, čak i pored povremene partnerove nervoze. Slobodni Bikovi – u periodu ste pojačane društvenosti, izlazaka, aktivnosti sa prijateljima. Udvarača će svakako biti, ali nisu neke spektakularne prilike da se uđe u bilo šta konkretnije. Neki od vas će imati povremene kontakte sa bivšim partnerima ili simpatijama.

Zdravlje
Mogući su manji stomačni ili respiratorni problemi.

Više ćete biti u pokretu i aktivniji – zato je potrebno da vaša ishrana bude energetski jača nego u prethodnom periodu. Izbegavajte brzu hranu, gazirana pića i previše slatkiša.

Posao
Uglavnom je solidna radna sedmica pred vama. Možda postoji nešto više umora, možda ste i dalje pomalo opterećeni nekim situacijama koje su još uvek u procesu rešavanja, ali suštinski –dobro je. Jedino što vam može odvlačiti fokus i remetiti koncentraciju je napetiji odnos sa pojedinim kolegama – ovo neće uticati na sam proces rada i na rezultat, ali će vama lično smetati. Finansije – imate neki trošak ili dugovanje koje vas prilično opterećuje, i pokušavate da pronađete način da to rešite.

Ljubav
Odnos sa voljenom osobom u ovoj nedelji neće biti loš, ali isto tako – neće biti ni nekih posebnih aktivnosti. Kao da ste oboje u nekim svojim filmovima i obavezama i zajednički trenuci, iako retki – doneće uglavnom pozitivnu energiju. U danima vikenda ipak obratite nešto više pažnje na komunikaciju sa partnerom – jer ćete oboje biti pomalo razdražljivi. Slobodni Blizanci – mogućnost za kontakte za bivšim partnerima ili simpatijama i dalje je prilično jaka. Moguće je da ćete za vikend upoznati jednu ili čak dve osobe koje bi mogle zagolicati vašu pažnju. No, za sada – nema konkretnijih dešavanja.

Zdravlje
Respiratorne infekcije, alergije. Starijima moguć problem sa krvnim pritiskom.

Mirniji ste i stabilniji u odnosu na protekli period, što će doprineti tome da i vaša ishrana bude uravnoteženija. Prijalo bi vam više mlečnih proizvoda, naročito mladi sir i kiselo mleko.

Posao
Zastoj ili problemi sa organizacijom polako počinju da popuštaju i možete malo da odahnete. No, ništa neće ići onom brzinom koju očekujete i oko toga se ne vredi nervirati. Nestrpljivošću i impulsivnošću možete samo usporiti dešavanja, ili se pak „pokačiti“ sa nekim osobama koje su vam poslovno važne. Neki od vas će se baviti planovima i idejama za koje se lagano otvara prostor – ne žurite, proverite svaku stavku. Po pitanju finansija – opterećenost troškovima, ali su zato prilivi dosta ujednačeni.

Ljubav
Jaka nervoza je prisutna kod vas, što povremeno može dovesti do nervoznih i napetih momenata sa partnerom . I vaše će reči i postupci biti kontradiktorni – u jednom trenutku nasmejani, nežni i puni emocija, već u drugom – naelektrisani i spremni da se raspravljate. Partner je dosta stabilan i uglavnom uspeva da pronađe rešenje za ove vaše oscilacije i prilagodi vam se. Slobodni Rakovi – uživate u pojačanoj društvenosti i kontaktima sa osobama koje su vam bliske. Dobar je period i za kraća putovanja ili aktivnosti preko društvenih mreža. Možete se više povezati sa osobom koju odavno simpatišete.

Zdravlje
Glavobolje, bolovi u vratnom delu kičme i u ramenima.

Potrebna vam je kaloričnija hrana da vam da dovoljno energije da lakše prođete kroz mnogobrojne izazovne situacije koje će vas trošiti. Kalorije iz morske i rečne ribe, mesa, jaja, svežeg povrća.

Posao
Iako deluje kao da su se zastoji prevazišli i da se one situacije koje su vam donosile glavobolju konačno pokreću – pred vama je i dalje period u kojem ćete imati osećaj da ništa ne ide lagano, već da oko svega što vam je važno morate da se borite. Vaše ambicije, ali i impulsivnost će se probuditi – što može povremeno donositi nervozu u poslovnom okruženju, pa i sa nadređenima. Možete povlačiti pogrešne poteze u brzini ili biti opterećeni konkurencijom. Finansije – kao nešto malo bolje, mada nije to sjajno.

Ljubav
Vruće – hladno je ono što vas očekuje u narednim danima. Biće pojačanih strasti i u onom lepom, ali i u onom „raspravljačkom“ smislu, biće obostranog tvrdoglavljenja, „odmeravanja snaga“, a verovatno će se u sve to umešati i dašak ljubomore . I partner i vi umete da budete teški i zadrti, ali isto tako – umete i da popustite i prilagodite se. Birajte u ovoj nedelji drugu varijantu, prva će doneti samo tenzije. Slobodni Lavovi – od vikenda, kada Mars pređe kod vas a vaš vladar Sunce uđe u aktivni i pokretni znak Blizanaca – već možemo da pričamo o tome da se mnogo toga na bolje u ljubavnom smislu menja kod vas.

Zdravlje
Dosta nervoze. Opuštajte se, relaksirajte, bavite fizičkom aktivnošću.

Još uvek niste pronašli balans po pitanju ishrane, ali lagano idete ka tome. Ono što će vašem organizmu svakako prijati jeste kuvana hrana i mnogo povrća. Slabost prema slatkišima postoji.

Posao
Vaše su poslovne pozicije dosta stabilne – što je zasluga ulaganja truda i energije u ovaj segment u dužem vremenskom periodu unazad. Direktno kretanje Merkura vam ide na ruku, jer će te neke sitne stavke na kojima ste se saplitali i na kojima ste se zaglavljivali – konačno krenuti da se rešavaju i pokreću. Može vam čak biti ponuđena veća poslovna promena – nešto što u potpunosti menja vaše planove na dalje. Po pitanju finansija – dosta je dobra situacija, prilivi su ujednačeni i stabilni.

Ljubav
Prisutan je šareniš u partnerskim odnosima, a da li je više dobrog ili lošeg – zavisi od samog temelja odnosa i koliko je on suštinski stabilan. Jer, jake veze – one u kojima se partneri trude da iskomuniciraju svaki potencijalni problem – lako dolaze i do rešenja i stabilnosti. No, oni odnosi u kojima je još od leta prošle godine pa na ovamo krenuo neki vid zahlađenja – čas se dižu, a čas padaju. Ulazak Marsa u polje tajni i podsvesti od vikenda nije jednostavan tranzit za ishendlovati jer će aktivirati preispitivanja odnosa i pojačati sumnje. Slobodne Device – preko društva i prijatelja vam se „nameštaju“ lepe ljubavne prilike.

Zdravlje
Premor, pojačana nervoza, nesanica. Stariji – oscilacije pritiska.

U nekim momentima postoji umerenost i uravnoteženost po pitanju ishrane, ali postoje i oni trenuci u kojima vam je neophodno da se zasladite ili pogostite omiljenim jelom.

Posao
Iako niste u potpunosti zadovoljni odvijanjem situacija u poslovnom segmentu – ipak se trudite da ono što je do vas rešite i da se maksimalno posvetite svojim obavezama. Imate povremene faze nemotivisanosti, ali nastojite da te trenutke prevaziđete. Saradnički odnosi su pomalo nestabilni, dosta je izazovnih situacija koje treba rešiti i prilagoditi se. Odnos sa nadređenima može povremeno biti zategnut. Po pitanju finansija – koliki god da su prilivi, novac vam brzo izlazi iz novčanika.

Ljubav
Nesigurnost, preosetljivost, nedoumice, pojačana potreba za emotivnom sigurnošću a osećaj da vam ona konstantno izmiče i da niste zadovoljni – sve ovo će postojati kod zauzetih Vaga. Jednim delom su ovo neka vaša lična stanja i preispitivanja, ali je moguće da i partner doprinosi svojim ponašanjem ili manjkom vremena koje vam posvećuje. Slobodne Vage – prenaglašena potreba za ljubavlju može neke od vas pokrenuti u pravcu odnosa sa osobom koja je zauzeta ili koja prikriva svoju emotivnu situaciju. Vikend može doneti interesantne kontakte preko prijatelja ili preko društvenih mreža.

Zdravlje
Osetljivost na alergene. Mogući problemi sa kožom, hormonima.

Vaši će apetiti dosta zavisiti od toga kako se osećate. Upadanje u statične faze i nemotivisanost donosi pojačanu potrebu za slatkišima i jakom hranom.

Posao
Ulazak Jupitera u znak Bika ne daje na značaju samo vašim emotivnim, već i poslovnim relacijama. Planeta koja vlada vašim finansijama, ali i vašom kreativnošću i idejama – doneće da u narednih godinu dana oformite stabilne i čvrste poslovne pozicije. Direktno kretanje Merkura olakšaće vam funkcionisanje, ali i komunikaciju sa saradnicima i mnoga pitanja na kojima ste se u prethodnom periodu zaglavljivali – počeće da se rešavaju. Ulazak Marsa u znak Lava budi vaše ambicije i želju za promenama.

Ljubav
Merkur kreće direktno u vašem polju partnerstava, Jupiter ulazi u isto polje a tu ćemo u ovoj nedelji imati i mlad Mesec. Jedna nova emotivna faza kreće i za zauzete i za slobodne Škorpije. Konkretno zauzetima ova nedelja neće biti baš jednostavna – vi ste dosta energetski istrošeni poslovnim i privatnim obavezama a i komunikacija sa voljenom osobom prilično je šarena, sa usponima i padovima. Trebaće više truda sa vaše strane da bi sve funkcionisalo. Slobodne Škorpije – ukoliko u ovoj nedelji pokrenete neku ljubavnu priču – ona će biti obojena jakim emocijama i još jačim strastima. Ali i komplikacijama.

Zdravlje
Alergije, problemi sa stomakom, kožom, meteoropatske tegobe. Stariji – proveravajte pritisak.

Imaćete oscilacije i u raspoloženjima i u apetitima i izbegavajte da u lošim momentima posežete za hranom. Manje konzumirajte peciva, grickalice, premasnu i prezačinjenu hranu.

Posao
Jupiter ulazi u vaš sektor poslovne svakodnevice, obaveza. Merkur u istom polju kreće direktnim hodom, a tu nas očekuje i mlad Mesec tokom ove nedelje. Pred vama je period od godinu dana koji će zahtevati vašu izuzetnu posvećenost poslu i obavezama, mnogo truda i napornog rada. U ovoj će se nedelji ispraviti neke greške iz prethodnog perioda, uhvatiće se korak sa dešavanjima i olakšati komunikacija sa saradnicima. Neće biti jednostavno, ali će rezultati biti dobri. Finansije – kontrolišite troškove.

Ljubav
I dobro je i nije dobro . I partner i vi ste preokupirani sopstvenim privatnim i poslovnim obavezama, oboje pomalo „na kraj srca“ i nervozni, oboje više spremni da uvređeno i povređeno zaćutite – umesto da rešite. Komunikacija je sada jako bitan faktor – ukoliko želite da bude više dobrog a manje onog što ne valja – budite spremni da pričate i da se posvetite jedno drugom. Slobodni Strelčevi – nije baš fascinantan period za ljubav, bar ne onu jednostavnu, opuštenu, laganu. Strasti se mogu buditi, ali vas mogu uvesti u komplikovanu priču sa zauzetom ili emotivno nedostupnom osobom. Ili u prošlost.

Zdravlje
Osetljiv stomačni deo, grlo i koža.

Bazirajte svoju ishranu više na svežem povrću, izbegavajte testa i suhomesnate proizvode. Prijaće vam mlečni proizvodi – grčki jogurt i kiselo mleko naročito, kao i voće – grejpfrut, banane, jabuke.

Posao
Vi lično ste dosta stabilni – pa iako neke situacije ili neke osobe mogu dovoditi do komplikovanja – vi ćete uspevati ili da se prilagodite ili da pronađete pravo rešenje, pravi smer za delovanje. Fokusiranost, koncentracija i organizacija su vam jako dobri pa će obaveze biti završene na vreme, dogovori ispoštovani a vi u svom elementu i zadovoljni postignutim. Pred vama je period intenzivnijih dogovaranja i kontakata. Neke osobe vas mogu svojim postupcima iritirati, ali se to neće odraziti na vaš rad.

Ljubav
Ulazak Jupitera u polje koje se vezuje za ljubav, uživanje, zabavu, ali i decu – kod Jarčeva koji su u emotivnim vezama može pokrenuti razmišljanja u nekom ozbiljnijem pravcu, a svakako će ići i na ruku onima koji su slobodni i pokrenuti mnogobrojna ljubavna dešavanja. Konkretno, tokom ove nedelje oni koji su zauzeti imaće povremene nervozne momente sa partnerom – osećanja će se lako zatalasati, pa pokušajte da izbegavate rasprave i više bacite akcenat na zajedničko uživanje i strasti. Slobodni – pokušajte da izbegnete sentimentalnost i ne gledajte unazad – ima novih prilika za vas.

Zdravlje
Dobra zdravstvena situacija.

Lakše i brže ćete se trošiti energetski, pa su vam potrebne namirnice koje vam tu energiju obnavljaju. Izbegavajte „prazne“ kalorija iz testa, brze hrane, slatkiša. Više povrća i bolja hidratacija.

Posao
Svoje poslovne obaveze ispunjavate, ali se dosta trošite i umarate u procesu. Moguće je da ste preuzeli previše na sebe ili je pritisak od strane saradnika na vas pojačan u poslednje vreme. Komunikacija će se jednim delom poboljšati, ali će vaša organizacija i dalje ostati slaba tačka. Ne odlažite obaveze i ne gomilajte ih, jer se možete vrlo brzo suočiti sa dodatno povećanim obimom posla. Neki od vas mogu početi sa razmišljanjima o pokretanju privatnog posla. Što se finansija tiče – stanje je solidno.

Ljubav
Ulazak Jupitera u znak Bika i vaš sektor koji se odnosi na porodicu, temelj – doneće jedan vid preispitivanja postojećih brakova i zajednica, ali će isto tako mnoge zauzete (i trenutno slobodne) Vodolije u narednih godinu dana „pogurati“ u nekom prilično ozbiljnijem pravcu. Trenutno, vaši partnerski odnosi pomalo klackaju – emocije jesu prisutne, ali na nekim stvarima se saplićete – ili je komunikacija lošija ili je prisutan manjak zajedničkog vremena. Slobodne Vodolije – za vikend Mars prelazi u partnersko polje, a Sunce ulazi u polje zabave i ljubavi. Čekamo zanimljiva dešavanja.

Zdravlje
Moguće glavobolje, problemi sa pritiskom i pojačana nervoza.

Što ste više aktivni, lakše ćete kontrolisati apetit i dovesti sebe u balans po pitanju ishrane. Potrebni su vam proteini iz mesa, ribe, jaja, potrebno vam je dosta svežeg voća i povrća.

Posao
Da, zbog direktnog kretanja Merkura – verovatno ćete bolje uspevati da se organizujete tokom ove nedelje. Ali, isto tako – zbog ulaska Jupitera u polje koje se vezuje za konktakte, komunikaciju, kretanje, sastanke i aktivnost, pokret – budite sigurni da će se sve ovo značajno pojačati. Biće interesantno posmatrati kako ćete se snaći u svemu ovome i kako ćete uspevati da sve postignete. Ne sumnjam u vašu volju i odlučnost, a nemojte ni vi sumnjati u rezultate koje ćete postići. Finansije – troškovi.

Ljubav
Vreme je da se zaista ozbiljno poradi na komunikaciji u partnerskim odnosima. Što je komunikacija bolja – više će biti bliskosti, jačaće se poverenje i povezanost. Ukoliko komunikacija nije prava – zaglavićete se po nekim pitanjima, lako će se buditi sumnje i unosićete nemir u zajedničku svakodnevicu. Trudite se i da provodite više vremena jedno s drugim – prijaće vam i zajedničke šetnje i boravak u prirodi, izleti ili planiranje putovanja. Slobodne Ribe – kao što postoji dobra mogućnost za nove osobe u vašem životu i buđenje novih ljubavi, isto tako je još uvek aktuelno sve ono što se vezuje za prošlost i stare znance.

Zdravlje
Osetljivo grlo i stomak. Vodite računa u saobraćaju.

Autor horoskopa: venerasapapilotnom.com
Astrolog: Olga Savić

 

 

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava