Nedeljni horoskop: 5. - 11. decembar 2022.

Pročitano: 386 puta
Kategorija: Horoskop
Ocenite horoskop:
(0 glasova)

Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 5. do 11. decembra 2022. godine!

Nedelja kvantiteta kada je ishrana u pitanju. Nemojte da ovaj povećani broj kalorija crpite iz neadekvatne ishrane – slatkiša, brze hrane, peciva – već iz mesa, ribe, povrća, jaja, sireva.

Posao
U ovoj se sedmici greške lako prave….a teško ispravljaju i za te ispravke će biti potrebno vreme. Zato, ne žurite kao da vas neko goni – posvetite svakom detalju pažnju, pa čak i ako vam to oduzme više vremena od planiranog. Obilje informacija dolazi do vas – neke će vam podići optimizam na kvadrat, neke će učiniti da se na tren osetite zabrinuto. Ni jedne ne druge ne uzimajte zdravo za gotovo – šta je istina a šta ne, videće se u periodu koji je pred vama. Po pitanju finansija se ne opuštajte, kontrolišite troškove

Ljubav
Ukoliko je odnos sa voljenom osobom suštinski stabilan – takav će i ostati i pored nekih sitnih ispada i mogućih brzopoteznih čarki. No, ako je odnos već neko vreme nestabilan i na klimavim nožicama – obratite pažnju na komunikaciju. Jer, reči se lako i brzo kažu a umeju da duboko udare i da od sitnice ispadne krupnica. Takođe, ukoliko postoje tajne koje želite da to i ostanu – čuvajte ih bolje, jer u ovoj sedmici mogu izaći na videlo. Slobodni Ovnovi – i dalje su aktuelne obnove komunikacije i ljubavnih odnosa, ali su aktuelne i nove ljubavi od kojih mnogo očekujete i u koje ćete zaroniti iz sveg srca.

Zdravlje
Prehlade, povrede. Stariji – aktivacija hroničnih tegoba, zglobovi, meteoropatske reakcije.

Potrebne su vam namirnice koje mogu pomoći jačanju imuniteta – od voća jabuke, limun, grejpfrut, od povrća – svo zeleno lisnato, turšije, cvekla, kiseli kupus. Izbegavajte veću konzumaciju mlečnih proizvoda

Posao
Pun Mesec u polju koje se vezuje za finansije ukazuje na pojačanu nesigurnost u ovom segmentu i moguću seriju neplaniranih troškova, ali istovremeno daje opciju da se u narednom periodu malo stabilizujete po ovom pitanju. Takođe, biće nekih konfuznih dešavanja sa kolegama ili saradnicima – nerazumevanje, kontradiktorne informacije, gluvi telefoni. Raštrkanost kada su obaveze u pitanju – previše ih je, koliko god se vi trudili da budete maksimalno ažurni u njihovom završavanju.

Ljubav
Kao u redu je, a u stvari baš i nije. Možda od partnera očekujete više u ovom periodu, možda ste se malo umorili od nekih situacija, možda se ne razumete baš onako kako biste vi želeli. A možda je jednostavno voljena osoba u ovom trenutku prezahtevna, a vi nemate dovoljno snage da joj se posvetite. Može da bude po koji napet momenat u ovoj nedelji, ali ništa što se ne može rešiti vrlo brzo. Slobodni Bikovi – pored i dalje aktuelnih bivših partnera koji mogu biti posebno aktivni u ovoj sedmici, Bikovi imaju i nove ljubavne šanse – može se pokrenuti komunikacija sa nekim, ali će bar za sada – ići dosta sporo.

Zdravlje
Osetljivo grlo, kao i celokupan respiratorni sistem.

Energetski se dosta trošite, pa je neophodno da vaša ishrana bude redovna i kvalitetna da ne bi došlo do pada imuniteta. Voće – grejpfrut, pomorandže, limun, kivi. Od čajeva – kopriva, đumbir, nana.

Posao
Komunikacija i dešavanja su aktivirani do maksimuma….što ne znači da će bilo šta ići bez tenzije i normalno. Razumevanje sa kolegama i saradnicima trenutno ne postoji u velikoj meri, što će vam dodatno otežavati poslovnu svakodnevicu i učiniti vam ovaj period prilično napornim. Bilo koji vid poslovnih odluka nemojte donositi onda kada ste u nestabilnom raspoloženju ili impulsivni. Biće onih koji će želeti da vam pametuju, a u stvari će vam pričati prazne priče. Iskulirajte.

Ljubav
Nedelja sa dosta napetosti u partnerskim odnosima. Koliko god želeli da se razumete i sporazumete, to će ići dosta teško. Voljena osoba može pričati, a da ništa ne kaže….ili pak ćutati baš onda kada bi trebala da progovori, da vam da objašnjenje za svoje postupke. Vi lično ćete biti skloni naglim, dramatičnim izjavama, pa čak i presecima. U najboljem slučaju – oboje ćete biti toliko okupirani ličnim prioritetima da ćete imati minimalno vremena jedno za drugo. Slobodni Blizanci – period nije dobar ni za nove ni za stare početke….što ne znači da ih neće biti. Sve pokrenuto, novo ili obnovljeno – biće kratkotrajno.

Zdravlje
Mlađi – viroze, osetljivost respiratornih organa. Stariji – hronične tegobe, kičma, zglobovi.

Bilo bi dobro da se vaša ishrana tokom ovog perioda više bazira na kuvanim jelima, supama, čorbama, potažima. Izbegavajte prevelik unos slatkiša ali nemojte preterivati ni sa voćem.

Posao
Obaveze će se širiti, uduplavati – i što ih je više i što su obimnije – vi ćete biti sve nemirniji, ishitreniji, skloniji tome da pogrešite. Poslovni segment i atmosfera će postati kao košnica, sve će brujati i zujati od reči, dešavanja – a kao da ništa neće imati smisla i ništa neće biti na svom mestu. A možda to vama samo tako deluje, obzirom da ste zatrpani sa svih strana. Informacije vas zatrpavaju, ljudi traže od vas i moguće i nemoguće.Ono što je dobro– do kraja sedmice završićete mnogobrojne opterećujuće obaveze.

Ljubav
Strahovi, nesigurnosti i brige – bili oni realni ili samo umišljeni – vrlo su aktuelni kod vas ovih dana. Nekog će kopanja po mislima ometati u dnevnim aktivnostima, neko će imati napade anksioznosti, neko se neće osećati baš najbolje u zdravstvenom smislu, a nekome će tajne donositi nemire. Sve u svemu – savršen partner baš i nećete biti ovih dana. Ako možete – ne kvarite, pronađite oslonac ili u sebi ili u partneru. Slobodni Rakovi – sve što je tajno i sakriveno, kao i sve ono što je bilo i prošlo – u vašim je mislima živo, prisutno, buja. Nije dobar trenutak ni za obnove ni za nove početke.

Zdravlje
Pojačana anksioznost kao i meteoropatske reakcije. Nervoza, problemi sa spavanjem.

Da biste se osećali i funkcionisali dobro – ishranu bazirajte na piletini, ćuretini, ribi i raznovrsnom povrću koje možete konzumirati ili grilovano ili kroz salate. Izbegavajte mesne prerađevine.

Posao
Sve što budete hteli brzinski da završite i rešite – verovatno će se otegnuti i zakomplikovati. Sve ćete na kraju obaviti uspešno, ali će biti potrebno više vremena i jedan mirniji i odgovorniji pristup sa vaše strane. Neki razgovori i informacije vam neće prijati tokom ovog perioda jer ih možete shvatiti kao neku vrstu ataka na sebe ili svoje poslovne pozicije, ili pak kao nepotrebnu kritiku bez ikakvog osnova. Ne ubeđujte se i ne dokazujte, vaša dela govore mnogo više od reči. Rast troškova i slaba kontrola istih.

Ljubav
Pomeraće vas neke situacije – oko prijatelja, oko porodice, stresiraćete se možda oko finansija, dece (ukoliko ih imate), oko nekih situacija koje treba završiti a nikako da se okolnosti poklope . I sve će ovo povremeno donositi talase nervoze, neki raskorak u vama. Partner će u ovoj sedmici umeti da prepozna i umiri vaše strahove, da vam donese tu potrebnu sigurnost, čvrsto tlo i pouzdanu ruku da vas provede kroz nedoumice. Slobodni Lavovi – neko može delovati da je baš ono što vi želite, probudiće vam misli, srce, želje. Samo nemojte žuriti, pustite neka se priča odvija lagano i da ide nekim svojim tokom.

Zdravlje
Mlađi – solidna zdravstvena situacija, samo vodite računa o povredama. Stariji – pritisak, cirkulacija.

Ulazite u period normalizovanja apetita i ishrane. Prijaće vam mlečni proizvodi i sve vrste salata, bilo svežih bilo iz zimnice. Konzumirajte više voća, naročito grejpfruta, limuna, jabuka.

Posao
U ponedeljak ne pravite nikakve konkretnije dogovore i odluke jer – nešto ćete propustiti, nešto će vam promaći i možete pogrešiti. Već od utorka Merkur prelazi u znak Jarca, čija vam energija odgovara jer budi onu vašu racionalnu i praktičnu stranu i daje vam stabilan tok misli i dela. Pun Mesec u polju posla, pozicije i odnosa sa autoritetima obojiće ovu sedmicu napetošću, ali će doneti i da umete na pravi način da odgovorite na svaku izazovnu situaciju. Po pitanju finansija – troškovi su se razmahali sve u šesnaest.

Ljubav
Nešto tražite, kopate….a nikako da iskopate. Nešto vas bode u mozak, aktivira nemire i strahove po pitanju partnera ili pak donosi da vas druga strana nervira oko svega što uradi ili ne uradi. Onda se situacija u momentu preokrene pa imate fantastične trenutke, ispunjene zadovoljstvom i dobrom energijom. Period vam je takav, šaren i nestabilan. Potencirajte na dobrim momentima, onima lošim ne dajte da se razmašu i da vas obuzmu. Slobodne Device – sve pokrenuto tokom ove nedelje doneće veliki priliv entuzijazma, burne, strasne i izuzetno lepe momente…ali može doneti i velika očekivanja i nemire.

Zdravlje
Prehlade, viroze.

Konzumirajte mlečne proizvode – jogurt, kefir, sireve, kiselo mleko. Bitno vam je i povrće – karfiol, zeleno lisnato, spanać. Grickalice i brzu hranu gledajte da preskočite ako je to ikako moguće.

Posao
Delovaće kao da je sve oko vas kompletna zbrka. Informacije će preticati jedna drugu, a biće kontradiktorne i ništa vam se neće uklapati. Mogu vas zatrpati i papirološka pitanja u fazonu – evo ovo mora da se odradi za juče! Mnogo ćete morati da ulažete sebe u svakodnevne obaveze, mnogo da se trudite i da pokušate da budete maksimalno odgovorni. A to neće ići baš lagano. S druge strane – nekima od vas zaista sada stoje vrlo povoljne beneficije ili pomeranja vezana za posao.

Ljubav
Komunikacija sa partnerom će biti zbrda-zdola, imaćete manjak vremena jedno za drugo a uz to će ići i manjak razumevanja. Neće doći ni do kakvih drastičnih situacija, mada povremeno sve može delovati kao drama bez kraja i konca. Ukoliko ste oboje nervozni, bolje ostavite rešavanja tema koje su vas podbole za trenutak kada budete hladne glave, mirniji i spremniji za konkretne i otvorene razgovore. Slobodne Vage – ljubavnih šansi ima. E sad, koliko su one zaista ono što je vama potrebno ili čemu se nadate – to je već veliko pitanje. Možda bi bilo bolje ne žuriti, dati sebi dovoljno vremena za procenu.

Zdravlje
Mlađi – prehlade. Stariji – problemi sa kičmom i zglobovima.

Potreban je pojačan unos tečnosti – voda, čajevi, sokovi, ali i supice, čorbice – sve ono što će vam pomoći da se organizam rastereti od nakupljenih štetnih materija. Lagana ishrana, bazirana na povrću.

Posao
Pitanja finansija, ali i troškova u ovoj će sedmici igrati glavnu ulogu. Dok će sa jedne strane novac hitati ka vama, sa druge – nećete moći da se opasuljite od troškova koji sa svih strana atakuju na vas. Neki od vas će se baš u ovoj nedelji odlučiti za uzimanje kredita ili veće pozajmice. Poslovno – početkom nedelje delovaće kao da ništa od planiranog nećete uspeti da završite, a bićete skloni i greškama i propustima. No, kako dani budu odmicali – uspećete da uhvatite pravi ritam i adekvatno odgovorite na izazove.

Ljubav
Prvo Merkur, a par dana kasnije i Venera – prelaze u znak Jarca i budibogsnamatičan period kada su vaša partnerstva u pitanju ostaje iza vas. Jer, konačno ćete uspevati da se čujete i razumete. No, pre toga se spremite na još jedan talas situacija koje će vas u jednom trenutku nervirati, a u drugom ćete se smejati zbog njih. Slobodne Škorpije – niko ne kaže da nećete imati ljubavnih prilika, đa starih đa novih. Ali, za vas je neuporedivo povoljniji za sva emotivna pitanja period od vikenda. Jer, sve ono što se do vikenda pokrene može zaista izgledati sjajno i fantastično, ali će biti nemirno, burno i sa velikim oscilacijama.

Zdravlje
Stomačni problemi, prehlade, respiratorne infekcije.

Nekih preterivanja i prenaglašenih apetita može biti u ovoj sedmici – najpre zato što ćete svoja (ne)raspoloženja lečiti hranom. Pod pritiskom ste i obroci su neujednačeni i neredovni.

Posao
Nedefinisani poslovni odnosi, kao i oni u kojima se iste, izazovne ili loše situacije ponavljaju – u ovoj će nedelji biti na velikom preispitivanju. Može li se sa saradnjom nastaviti dalje ili je došao trenutak da svako krene na svoju stranu? U svakom slučaju – pred vama je sedmica intenzivne i nemirne komunikacije sa saradnicima, nedelja prenaglašenih obaveza, ali i nedelja u kojoj ćete nekim situacijama početi da nazirete kraj i rešenje. Po pitanju finansija – prenaglašeni troškovi za kuću i ukućane.

Ljubav
Pun Mesec u polju partnerstava u vrlo aktivnom kontaktu sa retrogradnim Marsom nasuprot Sunca u vašem znaku i u protočnom aspektu sa Saturnom – govori o tome da je u vašim emotivnim relacijama zaista došlo do one faze “biti ili ne biti”. Ono što vredi i gde postoji mogućnost sporazuma, dogovora, ono što je trajna vrednost – proći će uz kompromis i rešavanje bolnih tema. Ono čemu se kraj odavno nazire i što je do sada veštački održavano – teško da će uspeti da se provuče. Slobodni – hajde da zavrtimo još jedan krug prošlosti. Pa da vidimo da li u njoj ima nečega što je pravo za nas.

Zdravlje
Grlo i pluća su osetljivi.

Nešto ćete češće uživati u dobrom zalogaju i možda osećati potrebu za slatkišima u večernjim satima. No, i pored ovih manjih “ispada” vaš način ishrane je dosta korektan i stabilan.

Posao
Kao da se sa saradnicima i kolegama ovih dana igrate gluvih telefona. Niko nikog ne čuje i ne razume, što doprinosi nemirnoj svakodnevici i žurbi jer se sve obavlja u poslednjem trenutku. Neke osobe vam idu na živce, mada ćete pokušavati da nađete zreo, odgovoran i razuman pristup svakom sa kim ste u kontaktu. Pun Mesec u polju obaveza, poslovne svakodnevice i odnosa sa kolegama “obećava” sedmicu ispunjenu dešavanjima i gužvu u svakom radnom danu. Po pitanju finansija – troškovi, troškovi, troškovi.

Ljubav
Pun Mesec (nebesko telo koje opisuje vaša partnerstva) u ovoj nedelji najjače dejstvo ima kroz remećenje svakodnevice sa voljenom osobom. A to remećenje može biti i zbog nervoze partnera i vas, ali i zbog ponavljanja situacija i tema koje ni vama ni drugoj strani ne prijaju. Krajnja solucija bi bila da sve ono što ste bilo druga strana, bilo vi prikrili ili čuvali za sebe – može izaći na dnevni red . I ovo ne moraju automatski biti prevare ili ljubavisanja sa strane, mogu biti i nezadovoljstva koja ste oboje potiskivali. Slobodni – evo od vikenda Venere u vašem znaku da vam donese ljubavne prilike i neprilike.

Zdravlje
Podložnost prehladama i virozama, naglašen stress. Stariji – manje reumatske tegobe.

Jednog dana su vam apetiti uključeni na maksimum…..drugog na minimum… . I sve će zavisiti od raspoloženja i od toga koliko ste nervozni. Ukoliko je to moguće – pokušajte da se uvedete u red.

Posao
Nedelja dobra da se zaradi, ali da se sve zarađeno do poslednjeg cvonjka potroši. Ne vredi, koliko god vam novac dolazio – izgleda kao da ga samo prosleđujete dalje. Generalno gledano – pred vama je brza i naporna, ali uspešna radna sedmica. Imaćete komunikacijskih problema sa saradicima, najpre početkom nedelje, imaćete promene u planovima i previše žurbe. Ono što je dobro jeste daćete sa nekim situacijama koje su bile u zastoju konačno završiti, najpre kada su dogovori i papirologija u pitanju.

Ljubav
Red nemira, red dobre energije i uživancije. Nemiri ne moraju da budu striktno kroz vaša partnerstva, mogu se prelivati i iz drugih oblasti – novca, porodice, posla, dece – ali će povremeno ipak zatalasati vaš odnos. Na svu sreću kratkotrajno, jer ono što vas spaja u ovom momentu jače je od tih kratkotrajnih epizoda. Partner i vi se držite čvrsto i odolevate svim spoljašnjim i unutrašnjim pritiscima. Slobodne Vodolije – pun Mesec u tesnom aspektu sa retrogradnim Marsom u vašem polju ljubavi i uživanja probudiće najpre strasti, potrebu za provodom, ludiranjem. Ali, probudiće i vas i pokrenuti vas u pravcu kontakata sa osobama do kojih vam je stalo.

Zdravlje
Stres crpi vašu energiju. Sve će biti dobro dokle god se dovoljno odmarate i relaksirate.

Umerenost i redovnost su neophodni kada je ishrana u pitanju. Obroci “s nogu”, grickalice i brza hrana mogu se odraziti na rad želuca i doneti vam tegobe. Konzumirajte više tečnosti.

Posao
U raskoraku ste sa obavezama. Ili ih je previše ili vi pak imate veliki problem da se organizujete i da adekvatno odgovorite na njih. A moguće je da postoji i jedan i drugi uticaj. Imaćete osećaj da neke stvari radite na najteži i najkomplikovaniji način, ali trenutno se morate prilagoditi okolnostima koje vam ne idu na ruku i biti spremni da svoje planove menjate u hodu. Nekima od vas stoje nagrade, pozitivne promene ili pak najave istih, unapređenje ili finansijske beneficije. Novac – troškovi za kuću i ukućane.

Ljubav
Pun Mesec u polju doma i porodice u konjunkciji sa retrogradnim Marsom pokrenuće stare teme, sve ono što je gurnuto pod tepih i zatrpano, ali će pokrenuti i stare čarke i rasprave sa partnerom ili sa ukućanima. Generalno gledano – voljena osoba i vi u ovu sedmicu ulazite u nekoj formi napetosti, ali ukoliko bude iole postojala želja za sređivanjem i kompromisom, stvari će brzo početi da se smiruju i rešavaju. Slobodne Ribe – ono što želite vam izmiče. Ne odustajete od osobe koja vam se dopada, ali moraćete da budete malo strpljiviji da bi se vaša komunikacija ustalila i pokrenula na pravi način.

Zdravlje
Osetljiv imunitet, dosta nervoze. Odmarajte što više.

Autor horoskopa: venerasapapilotnom.com
Astrolog: Olga Savić

 

 

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava