Fat Head

copyright
Copyright: dietdoctor.com
Pročitano: 1106 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(4 glasova)

Za sve one koji su gledali film "Super size me", "Fat head" će biti posebno zanimljiv jer opovrgava sve ono što jeste poenta suparničkog filma.

Naime, dok u filmu "Super size me", tvorac i glavni protagonista Morgan Spurlok mesec dana jede samo u restoranima brze hrane, pri čemu se ugojio čak 11 kilograma, u "Fat headu" komičar Tim Naughton ponavlja isti eksperiment i dokazuje da je moguće ostati vitak, možda čak i smršati, iako se konzumira samo hrana iz "Mc Donaldsa" i sličnih hamburgerija.

U ovom američkom dokumentarcu iz 2009. godine Tim Naughton kritikuje i Spurlokovu teoriju da bi se problem gojaznosti širom sveta rešio ako bi se zatvorili lanci restorana brze hrane i otvorili manji, porodični restorani sa domaćom kuhinjom, jer smatra da bi potrošači svakako našli način da dođu do nezdrave i visokokalorične hrane.

Takođe, u "Fat head" se poništava i teorija da brza hrana stvara zavisnost, jer po rečima glavnog lika, nije teško preko noći preći sa nezdrave na zdravu, nutricionistički bogatiju ishranu.

Zanimljive činjenice i zapažanja oba filma ne mogu a da ne nateraju svakog gledaoca da i sam isproba obe teorije, da bi uvideo koja je tačna.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Tim Naughton
  • Trajanje: 104 minuta
  • IMDB ocena: 7,2

Video

Prethodni film
Chef
Sledeći film
Food Chains
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava