Our Daily Bread

copyright
Copyright: amazon.com
Pročitano: 1341 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(4 glasova)

Our Daily Bread (Unser täglich Brot) je nemački dokumentarac iz 2005. režiran i produciran od strane Nikolausa Geyhaltera. Film prikazuje kako moderna industrija hrane koroisti tehnologiju da uveća efikasnost, sigurnost tržišta i profit. Prikazuje stvarne radne uslove bez naracije i intervjua kojima režiser pokušava da dopusti gledaocima da sami formiraju mišljenje o datoj temi. Režiserov cilj je da pruži realističnu sliku o internom radu mnogih evropskih kompanija koje se bave proizvodnjom hrane u našem modernom društvu.

Film prikazuje različite procese u agrokulturi i preradi hrane u izmešanim scenama bez određenog reda. Neki od tih procesa su veštačka oplodnja svinja, prerada svinjskog mesa, industrijsko gajenje i prerada namirnica kao što su krastavci, jabuke, masline i paprike.

Our Daily Bread je dobio ugledne nagrade među kojima su Grand Prix internacionalnog festivala u Parizu, nagradu Najbolji Film Ekokinematografije festivala u Atini, Specijalnu nagradu žirija festivala dokumentaraca u Amsterdamu, kao i mnoge druge.

Mnogi smatraju da je najbolji evropski film koji se bavi tematikom ljudske ishrane.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Nikolaus Geyrhalter
  • Trajanje: 92 minuta
  • IMDB ocena: 7,7

Video

Prethodni film
Fed Up
Sledeći film
Chef
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava