Fed Up

copyright
Copyright: greenupgrader.com
Pročitano: 1334 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(3 glasova)

Fed Up je Američki dokumentarac iz 2014. godine koji se fokusira na uzrocima gojanosti u SAD i prezentuje dokaze koji pokazuju da je glavni uzročnik ovog problema - rafinisan šećer koji se može naći u prerađenoj hrani. Takođe, ukazuje i na lobiranje kompanija "Velikog šećera" u blokiranju pokušaja kreiranja odredbi koje bi se bavile ovim pitanjem.

Fed Up prikazuje kako su prve smernice o ishrani izdane od strane američke vlade pre 30 godina previdele ulogu šećera u riziku od gojaznosti, dijabetesa i ostalih povezanih zdravstvenih problema, pogotovo kod dece. Pošto ove smernice u osnovi dozvoljavaju neograničeno dodavanje šećera u hrani za decu, unos šećera se mnogo povećao, gojaznost je nikada veća i generacije dece su mnogo deblje od svojih roditelja. Ova deca se suočavaju sa pogoršanim zdravljem i kraćim opsegom pažnje kao rezultat ovih smernica.

I pored svih ovih veza između velikog unosa procesuiranog šećera i generalno goreg zdravstvenog stanja nacije, interesi industrije šećera sa gotovo neograničenim sredstvima za lobiranje su porazili pokušaje roditelja, škola i kongresa da pruži zdraviju ishranu deci.

Film se završava sa listom od 20 kompanija, industrijskih grupacija i političara koji su odbili da pričaju sa producentima.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Stephanie Soechtig
  • Trajanje: 92 minuta
  • IMDB ocena: 7,7

Video

Prethodni film
King Corn
Sledeći film
Our Daily Bread
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava