Fresh

copyright
Copyright: cougarflounder,blogspot.com
Pročitano: 1591 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(5 glasova)

„Fresh" je američki dokumentarni film iz 2009. godine. Film se fokusira na promene u poljoprivredi i bavi se farmerima, aktivistima i preduzetnicima čiji je cilj da promene američki sistem ishrane i generalno proizvodnje hrane.

Najveći problem je što se poljoprivreda u SAD previše industrijalizuje. Posledice su brojne. Bilo je slučajeva zagađenja hrane, iscrpljivanja prirodnih resursa, ali naravno, uticaj na okolinu je takođe ogroman. Što se tiče posledica koje se ogledaju na samome stanovništvu, veliki broj gojaznih je jedna od njih. Korišćenjem prevelikog broja aditiva stvara se još veća zavisnost od hrane od čega lanci restorana imaju koristi, ali stanovništvo baš i ne.

Od osoba koje se pojavljuju u filmu tu je farmer i aktivista Will Allen koji je dobio "Genius Award" 2008. zbog svojih ideja, Joel Salatin koji je farmer, ali i preduzetnik, kao i vlasnik supermarketa David Ball koji se protivi trenutnom sistemu.

Kroz ovaj film su nam razni ljudi, povezani sa industrijom hrane, objasnili kako i dalje postoji načini da se proizvodi sveža, zdrava, organska hrana.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Ana Sofia Joanes
  • Trajanje: 70 minuta
  • IMDB ocena: 7,2

Video

Prethodni film
Super Size Me
Sledeći film
Forks Over Knives
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava